STUDIU: Peste o treime din statele lumii nu au legi împotriva hărțuirii sexuale la locul de muncă
Peste 200 milioane de femei sunt lipsite de protecția legii, la locul de muncă, împotriva hărțuirii sexuale relevă un studiu recent realizat de WORLD Policy Analysis Center de la Universitatea California din Los Angeles, transmite vineri Reuters.
Potrivit studiului, aproape 82 milioane de femei muncesc în țări fără legislații împotriva discriminării de gen în ce privește salariile și promovările la locul de muncă.
Condițiile de muncă pentru femei au ajuns recent în atenția publică în urma acuzațiilor, larg mediatizate, de hărțuire și agresiune sexuale aduse de actrițe celebre producătorului american de film Harvey Weinstein.
Dezvăluirile au declanșat un val de acuzații și împotriva altor figuri din industria de divertisment, iar milioane de femei și-au relatat, în cadrul campaniei #MeToo, experiențele similare de hărțuire sau agresiune din partea unor colegi, șefi sau a altor persoane.
La nivel global, 68 de state, în care muncesc aproape 235 de femei, nu interzic hărțuirea sexuală la locul de muncă, potrivit studiului, care a analizat legislațiile în vigoare în cele 193 de state membre ale Organizației Națiunilor Unite.
Absența protecției legale la locul de muncă le afectează însă și pe femeile care nu lucrează, ca și pe acelea care au renunțat la locurile de muncă sau le evită din cauza hărțuirii, a declarat Jody Heymann, director fondator al WORLD Center și principalul autor al studiului.
”În aceste 68 de state sunt 424 milioane de femei de vârstă activă, așa încât există un număr imens de femei și o treime din țările lumii fără protecție împotriva hărțuirii sexuale”, a subliniat ea pentru Reuters Thomson Foundation.
Studiul a mai relevat că, deși trei sferturi dintre state interzic discriminarea de gen în ce privește promovările la locul de muncă, se mențin totuși mari ”decalaje” în domeniu.
În majoritatea țărilor sunt în vigoare legi menite să protejeze dreptul femeilor la salariu egal, dar mai puțin de jumătate le garantează salariu egal pentru muncă egală cu a bărbaților, reiese din același studiu.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii