Rămâi conectat

Actualitate

STUDIU: Peste o treime din statele lumii nu au legi împotriva hărțuirii sexuale la locul de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 200 milioane de femei sunt lipsite de protecția legii, la locul de muncă, împotriva hărțuirii sexuale relevă un studiu recent realizat de WORLD Policy Analysis Center de la Universitatea California din Los Angeles, transmite vineri Reuters.

Potrivit studiului, aproape 82 milioane de femei muncesc în țări fără legislații împotriva discriminării de gen în ce privește salariile și promovările la locul de muncă.

Condițiile de muncă pentru femei au ajuns recent în atenția publică în urma acuzațiilor, larg mediatizate, de hărțuire și agresiune sexuale aduse de actrițe celebre producătorului american de film Harvey Weinstein.

Dezvăluirile au declanșat un val de acuzații și împotriva altor figuri din industria de divertisment, iar milioane de femei și-au relatat, în cadrul campaniei #MeToo, experiențele similare de hărțuire sau agresiune din partea unor colegi, șefi sau a altor persoane.

La nivel global, 68 de state, în care muncesc aproape 235 de femei, nu interzic hărțuirea sexuală la locul de muncă, potrivit studiului, care a analizat legislațiile în vigoare în cele 193 de state membre ale Organizației Națiunilor Unite.

Absența protecției legale la locul de muncă le afectează însă și pe femeile care nu lucrează, ca și pe acelea care au renunțat la locurile de muncă sau le evită din cauza hărțuirii, a declarat Jody Heymann, director fondator al WORLD Center și principalul autor al studiului.

”În aceste 68 de state sunt 424 milioane de femei de vârstă activă, așa încât există un număr imens de femei și o treime din țările lumii fără protecție împotriva hărțuirii sexuale”, a subliniat ea pentru Reuters Thomson Foundation.

Studiul a mai relevat că, deși trei sferturi dintre state interzic discriminarea de gen în ce privește promovările la locul de muncă, se mențin totuși mari ”decalaje” în domeniu.

În majoritatea țărilor sunt în vigoare legi menite să protejeze dreptul femeilor la salariu egal, dar mai puțin de jumătate le garantează salariu egal pentru muncă egală cu a bărbaților, reiese din același studiu.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea