FOTO/VIDEO: Theodora Golf Club, cel mai mare teren de golf din România, în care patronul Transavia a investit 15 milioane de euro, inaugurat cu fast, în prezenţa Președintelui Klaus Iohannis
Theodora Golf Club, cel mai modern teren de golf din România, în care patronul Transavia, Ioan Popa, a investit 15 milioane de euro, a fost inaugurat, sâmbătă, la Teleac, în prezența președintelui României Klaus Iohannis, a oficialităților și oamenilor de afaceri invitați. Pe lângă cel mai mare teren de golf, complexul cuprinde o serie de facilități de cazare și relaxare unice, clasificate la standardul de patru stele plus.
„Este o zi nu doar frumoasă, dar şi o zi importantă. Domnule Popa, vă felicit pentru această investiţie extraordinară. Îmi amintesc cu mare plăcere, acum câteva săptămâni, am vizitat această facilitate şi am rămas foarte impresionat. Aţi reuşit, domnule Popa, să realizaţi o investiţie unică în România. Şi spun acest lucru cu toată răspunderea. Această investiţie este unică din cel puţin două puncte de vedere și aș vrea să detaliez. Sunteți, domnule Popa, un om de afaceri de succes, ați construit o afacere românească de mare succes și v-ați decis să realizați această investiție din fonduri proprii, din fonduri private. Este un model, domnul Popa, și această investiție, pentru felul în care un om de afaceri din România poate să investească într-o facilitate publică, care nu este destinată aducerii profitului, este o facilitate publică, un teren de golf, zonă de cazare, zonă de relaxare, un resort cum se spunea.
Am căutat traducerea în limba română, nu se traduce exact. Acest loc de întâlnire foarte frumos. Această implicare a unui om de afaceri în zona destinată sportului, în cazul acesta, acestui nobil sport, golful, este extraordinară, este demnă de lăudat şi de apreciat. În al doilea rând și cred că acest lucru are la fel de multă importanță. Acest teren de golf nu este unul oarecare. Este un teren de golf realizat cu foarte, foarte multă trudă, după un plan pe care, personal, îl găsesc extraordinar de bun și care se datorează în cea mai mare măsură domnului Popa. Este un teren care pentru foarte mulţi ani va pune golful, în România, pe o cu totul și cu totul nouă treaptă. Prin această facilitate, România realmente ajunge pe harta golfului mondial”, a spus preşedintele Klaus Iohannis în deschiderea evenimentului.
Complexul a fost construit pe o durată de aproximativ doi ani de zile, designul purtând semnătura unei întregi echipe de profesioniști atât din țară, cât și din străinătate.
„Eu în ultimii 26 de ani am investit câteva sute de milioane de euro în clădiri, spații tehnologice și pe care le-am retehnologizat, care depășesc o jumătate de milion de metri pătrați. Am ținut să vă spun treaba aceasta pentru că acest proiect, este proiectul care mi-a dat cea mai mare bătaie de cap din câte proiecte am realizat. Și o să mă și justific de ce. România nu are, la ora actuală, niciun teren de golf realizat după cerințele din domeniu, cele care sunt, sunt mai austere. Realizarea unui teren de golf implică niște costuri, specialiști și o muncă incredibilă pe care nu mi-aș fi putut-o imagina. Sigur, la asta mai concură și faptul că noi am dorit să facem asta într-un timp foarte scurt, am lucrat efectiv un an şi jumătate, câteva luni înainte am procedat la dărâmat de clădiri pentru că aici a fost o fermă de CAP, iar terenul pe care se află parcursul de golf acum a fost o exploatație de balast în care erau numai cratere, gunoaie, râul Mureș era poluat, iar pe marginea lui erau numai gunoaie. Deci am avut câteva luni să igienizăm zona și după aceea să trecem efectiv la realizarea terenului.
Astfel trebuie să vă spun că atunci când vrei să faci un teren de golf trebuie să îţi pui foarte mulți bani deoparte şi să îţi întăreşti sistemul nervos. Sunt foarte fericit că am reuşit să realizez această investiţie, mi-aş fi dorit să o fac acum trei luni, să se întâmple ce se întâmplă astăzi, dar din diverse motive, care nu neapărat țin de noi, s-a întârziat trei luni investiția. Sper să vă placă această facilitate, sper ca mai mulţi oameni să se apuce de acest sport”, a spus Ioan Popa.
Terenul de golf va fi deschis jucătorilor în primăvara anului viitor.
Theodora Golf Club poziționează România pe harta internațională a golfului, iar principala atracție a complexului este terenul de golf, cu o suprafață de 56 ha, pe care se desfășoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din țara noastră.
Proiectul din localitatea Teleac își propune să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în țările occidentale și cu oportunități de creștere și în țara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri.
Noul club asigură celor interesați de învățarea acestui sport, posibilitatea inițierii și deprinderii tehnicilor de joc, în cadrul zonelor de driving range, atât din exterior, cât și din interior, urmând să fie deschisă și o Academie de golf dedicată copiilor, în viitorul apropiat.
Resortul Theodora Golf Club este localizat într-o zonă deluroasă, pe malul drept al râului Mureș, oferind vizitatorilor o priveliște aparte, înconjurată de natură. Acesta cuprinde un ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus, care sunt deja disponibile spre rezervare, începând cu 15 octombrie.
Terenul de golf ce se întinde pe 56 ha cu 18 parcursuri în lungime totală de 6518 m numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 și 1 parcurs par 6- cel mai lung parcurs din Europa. Resortul TGC este situat pe o suprafață totală de peste 62 ha din care bineînțeles cea mai generoasă parte este alocată terenului de golf (56 ha), iar cele 7 ha sunt ocupate de vilele resortului și alte facilități. În arhitectura sa regăsim 14 vile pentru cazare, 5 vile în regim privat, 1 sală conferințe, 1 piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar și restaurantul fine-dining.
În completarea facilităților de cazare, resortul deține un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior și 100 locuri pe terasă, ce oferă turiștilor și publicului larg un meniu select, cu preparate fine dining și băuturi rafinate. De asemenea, resortul dispune de o piscină exterioară în sezonul cald. Noul resort se poziționează ca o destinație și pentru mediul de afaceri românesc, locația dispunând de o sală de conferințe de 70 de locuri, precum și de o sală pentru întâlniri de business mai restrânse.
Theodora Golf Club este o experiență completă, care se dezvăluie tuturor oaspeților prin asocierea unică de facilități premium care promovează un stil de viață pasionat de nou al celui care își respectă întodeauna standardele.
Valorile fondatorilor clubului au fost impregnate acestui loc unic în Transilvania pe care vă invităm să îl descoperiți în vizita dvs. Fiecare detaliu din construcția și decorarea clubului poartă amprenta fondatorului, domnul Ioan Popa, iar numele ales, Theodora, cu rădăcini istorice din Grecia Antică, luminează acest loc deosebit, ca un dar care asteaptă să fie înțeles și apreciat de toți cei care sunt oaspeții acestui resort minunat. Theodora Popa este de altfel cel de-al doilea fondator al clubului creat de oameni cu valențe de artizani, în urma unei pasiuni comune descoperite de câțiva ani, nobilul joc de golf.
În acest loc istoric, din apropierea orașului milenar Alba Iulia, s-a născut ideea de a crea cel mai mare resort și club de golf din România pentru ca toți cei pasionați de frumosul sport să poată exersa, acasă, hobby-ul preferat. La răscrucea dintre autentic și recent a apărut acest nou punct de interes, fermecător pentru vizitatorii si jucătorii din străinătate, atrași de povestea acestui loc inedit, din Transilvania Centrală, și care înseamnă mai mult decât un simplu teren de golf : Theodora Golf Club. Whole in one. Golf & More.
[nggallery id=4701]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii