Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO, VIDEO. Ministrul Agriculturii, promisiuni privind omologarea rasei oaia țurcană – varietatea oacheșă și bălă de Loman

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a promis, duminică, la Loman, după ce a vizitat un centru de colectare a laptelui, că-i va ajuta pe fermieri să omologheze rasa oaia țurcană – varietatea oacheșă și bălă de Loman.

Ministrul a întrebat ”Cu ce să vă ajut?”, după ce a vizitat centrul de colectare a laptelui.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Vrem să omologăm rasa oaia țurcană – varietatea oacheșă și bălă de Loman. Aici e originea ei, dar cei din Bistrița vor să o declare ei ca fiind din partea locului, și asta nu e corect”, a spus medicul veterinar Vasile Dan.

Ministrul i-a transmis consilierului său Ionuț Diaconeasa propunerea medicului Vasile Dan, spre a fi înregistrată, iar crescătorii din zonă să fie ajutați.

”Vrem ca prețul lânii să crească, să ajungă la cel dinainte, poate! Nu-l mai prindem noi, care suntem bătrâni, dar măcar copiii… De doi ani am umblat să pot întabula terenuri, am contract dat de la om, măsurători, dar nu pot să-l întabulez. Sunt mai mulți în situația asta!”, s-au plâns câțiva crescători de animale, iar ministrul i-a asigurat că se va găsi o rezolvare pentru problema lor.

YouTube video

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea