Rămâi conectat

Actualitate

FOTO, VIDEO. Ministrul Agriculturii, promisiuni privind omologarea rasei oaia țurcană – varietatea oacheșă și bălă de Loman

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a promis, duminică, la Loman, după ce a vizitat un centru de colectare a laptelui, că-i va ajuta pe fermieri să omologheze rasa oaia țurcană – varietatea oacheșă și bălă de Loman.

Ministrul a întrebat ”Cu ce să vă ajut?”, după ce a vizitat centrul de colectare a laptelui.

”Vrem să omologăm rasa oaia țurcană – varietatea oacheșă și bălă de Loman. Aici e originea ei, dar cei din Bistrița vor să o declare ei ca fiind din partea locului, și asta nu e corect”, a spus medicul veterinar Vasile Dan.

Ministrul i-a transmis consilierului său Ionuț Diaconeasa propunerea medicului Vasile Dan, spre a fi înregistrată, iar crescătorii din zonă să fie ajutați.

”Vrem ca prețul lânii să crească, să ajungă la cel dinainte, poate! Nu-l mai prindem noi, care suntem bătrâni, dar măcar copiii… De doi ani am umblat să pot întabula terenuri, am contract dat de la om, măsurători, dar nu pot să-l întabulez. Sunt mai mulți în situația asta!”, s-au plâns câțiva crescători de animale, iar ministrul i-a asigurat că se va găsi o rezolvare pentru problema lor.

YouTube video

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea