Știrea TA: Aer irespirabil și praf în Bărăbanț. Aproape 70 de camioane care lucrează la autostrada Sebeș-Turda încărcate cu piatră trec zilnic pe lângă casele localnicilor!
Aer irespirabil și praf în Bărăbanț (Alba Iulia). Aproape 70 de camioane care lucrează la autostrada Sebeș-Turda încărcate cu piatră trec zilnic pe lângă casele localnicilor!
Mai mulți locuitori din Alba Iulia, cu domiciliul pe strada Stejarului – Bărăbanț, sunt nemulțumiți că din momentul în care au început lucrările la Autostrada Sebeș – Turda s-a decis ca ruta de transport al pietrișului și al pietrei pentru această investiție să treacă pe strada Stejarului, prin fața caselor în care au domiciliul.
Citește și: FOTO/ VIDEO: Pe Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1, se va putea circula cel mai devreme la sfârșitul lui 2019
Este vorba despre o porțiune relativ scurtă, de aproape 500 de metri. ”Mașinile vin de la Șard, pe lângă Ampoi, peste câmp, pe sub podul de la «Mecanica» și ajung la autostradă. Necazul este că la câțiva metri de drum sunt casele noastre, iar la fiecare ploaie drumul se strică și mai mult, astfel că devine greu practicabil pentru autoturisme. Când nu mai plouă e praf mare și aerul devine irespirabil! În 12 mai 2017, toți vecinii am făcut o plângere la primărie și ni s-a promis că situația se va rezolva.
Au venit reprezentanți ai Poliției, au făcut poze și au spus că o să facă tot ce se poate pentru a se pune capăt acestui necaz. Am un unchi care e grav bolnav și are nevoie de asistență medicală tot timpul. Luni, 3 iulie, mama a chemat salvarea, dar mașina nu a putut să ajungă până acasă la el pentru a-l duce la spital, pentru că drumul era într-o stare foarte rea. A fost nevoie ca cei de la ambulanță să vină până acasă pe jos, cu targa în mână, iar apoi să-l ducă la mașină.
Din păcate, șoferii care veneau pe drum cu mașini mari nu s-au deranjat să oprească, chiar dacă au văzut că un bolnav este transportat cu targa până la ambulanță! În ziua de 4 iulie, la orele serii, a venit o persoană cu un buldoexcavator pentru a repara drumul și până la urmă a umplut gropile cu piatră. Zilnic, pe acest drum trec între 40 și 70 de mașini mari, așa că gropile vor apărea din nou în scurt timp. Necazul este că dacă nu vine ploaia prea curând, nimeni nu vine pe-aici să ude drumul – pentru a mai scăpa oarecum de praf ar fi nevoie ca zilnic să fie udată această porțiune de aproape 500 de metri. Nu e un efort prea mare!
Ar mai trebui spus că în zonă nu este nicio limită de viteză, așa că șoferii nu sunt obligați să meargă mai încet, iar praful acoperă tot mai mult casele familiilor care locuiesc în această zonă”, ne-a spus un localnic din acea zonă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
ACCIDENT rutier pe o stradă din Cugir: O persoană rănită, în urma impactului dintre două autoturisme. Trafic îngreunat
ACCIDENT rutier pe o stradă din Cugir: O persoană rănită, în urma impactului dintre două autoturisme. Trafic îngreunat Un accident rutier a avut loc joi, 19 decembrie 2024, în jurul orei 13.50, pe strada Râul Mic din orașul Cugir, în urma coliziunii dintre două mașini. Citește și: FOTO | ACCIDENT rutier pe centura ocolitoare a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci