Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, Metalurgistul Cugir – Pandurii Tg. Jiu 3-1 (3-1) | Sorian – dublă și Șuteu, goluri spectacol împotriva fostei prim-divizionare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, într-un amical de lux, Metalurgistul Cugir a învins pe propriul teren pe Pandurii Tg. Jiu, fosta prim divizionară, scor 3-1 (3-1), în cel mai important joc al verii pentru trupa lui Călin Moldovan, gorjenii fiind la întâiul eșec al verii.

Pandurii, actualmente în Liga a 2-a a suferit o înfrângere fără replică, succesul amfitrionilor anunțând o stagiune reușită pentru trupa de sub Drăgana.

Toate reușitele amfitrionilor au fost extrem de spectaculoase, distingându-se de departe nou-venitul Sorian, ce și-a trecut în cont o dublă, din lovituri libere executate magistral (18, 45), fiind concurat la capitolul spectacol de colegul său Șuteu (42) – boltă de la peste 35 de metri, execuție cu piciorul drept, în fapt trei eurogoluri!

*Sorian, excelentă achiziție!

Măd. Popa a avut prima ocazie în mintul 5, iat în minutul 18 Sorian a deschis scorul cu o lovitură liberă de la 20 de metri, trimisă prin zid în stânga lui Jianu (a doua reușită consecutivă a mijlocașului de creație, după ce a deschis scorul cu CS Ocna Mureș). Ocazia lui Pop (33) – reluare pe lângă a prefațat egalarea reușită de același jucător, în minutul 38, dintr-un penalty obținut de Hlistei la un duel cu Bold. În actul secund, s-au schimbat liniile, însă fosta prim-divizionară nu a reușit să amenințe buturile adverse (excepție ocazia lui Bujor, 71), împotriva unei echipe ce a încheiat jocul cu 8 juniori în teren.

*Șuteu, lob de la peste 35 de metri

„Veteranul” Alin Șuteu a reușit golul meciului, cu un șut din cădere, de la 35 de metri, ce a lovit transversala înainte de a intra în plasă (43), iar Sorian a ieșit iar la rampă, cu o „liberă” vicleană, din lateral dreapta, ce l-a surprins pe portarul advers.

*Suciu a plecat, Stoianof a dispărut din cantonament

După ce a fost prezentat în mod oficial, fundașul C. Suciu nu a mai rămas la Metalurgistul, neînțelegându-se la ultimele detalii contractuale. De asemenea, atacantul Ovidiu Stoianof, ajuns luni sub Drăgana pentru a intra în cantonament a părăsit echipa după numai o zi, plecând în toiul nopții, o decizie de neînțeles.

*Au debutat Bănică și Ludușan

Între buturile gazdelor a debutat portarul Bănică, venit la Șurianu Sebeș, iar în atacul Cugirului s-a regăsit Andrei Ludușan (21 de ani), fost internațional Under 19, sezonul trecut în Liga a 2-a la Olimpia Satu Mare și CSM Rm. Vîlcea.

Gorjenii sunt la a doua partidă de verificare în Alba în ultimele zile, după ce sâmbătă au remizat cu Unirea Alba Iulia, scor 1-1, iar divizionara terţă efectuează în această perioadă un cantonement centralizat la domiciliu, iar săptămâna viitoare sunt alte două partide test, cu Arieșul Turda (miercuri, 2 august) și apoi cu Unirea Alba Iulia (vineri 4 august)

Metalurgistul: Bănică – Bold, Itu, Șt. Radu, Vărărean – M. Popa, L. Tudor – Șaucă, Sorian, Șuteu – Ludușan; iar după pauză au mai jucat Crivăț, Tăban, M. Popescu, Scurtu, M. Neagu, Udrea, Codrea, Ciobanu, G. Olteanu. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu

Pandurii: Jianu – Cr. Kilin (cugireanul fost la Național Sebiș), Ciobanu, Lung, Drugă – Thery (francez), Zainea – Cocîrlă, Covaci, Hlistei – Rus; iar după pauză Popescu – Celea, Ciobanu, Lung, Vasilescu – Pîrvulescu, Zainea – Șendroiu, Rus, Trifu – Bujor; Dănăricu, Cioiu, Dodoi. Antrenor Mihai Teja.

[nggallery id=4376]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Ungheni – CS Universitar Alba Iulia, în play-off-ul eșalonului terț

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Ungheni (locul 2, 45 de puncte) – CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 31 de puncte), sâmbătă, ora 17.00, în play-off. Gruparea albaiuliană s-a despărțit de antrenorul Bruno Vienescu, iar interimatul va fi asigurat de tandemul Nicolae Ghișa – Raul Unchiaș până la finele campionatului, când va fi instalat Alin Minteuan. CSU este singura […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea