Subvenții de peste 33 de milioane de euro pentru 11.000 de fermieri români. România, pe primul loc în Europa, în clasamentul utilizării resurselor financiare alocate agriculturii
Subvenții de peste 33 de milioane de euro urmează să ajungă la peste 11.000 de fermieri români, în urma unei dispoziţii a Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Ministerul Finanțelor Publice.
Totalul rambursărilor europene pentru agricultură se ridică astfel la 2,624 miliarde de euro, după această ultimă tranșă, aferentă lucrărilor de anul trecut, a mai precizat ministerul, scrie News.ro.
”Este un efort comun, atât al specialiștilor Ministerului Finanțelor și Trezoreriei București, cât și al celor de la Ministerul Agriculturii și APIA. Suntem deciși să recuperăm orice întârziere și facem eforturi susținute în acest sens. Un exemplu clar este și acesta, când, ieri, în prima ședință a noului guvern, s-a adoptat Hotârărea de Guvern nr. 434/30.06.2017, publicată în M.O. nr. 505, privind sprijinul pentru producția vegetală. În regim de urgență, dat fiind termenul extrem de strâns, facem tot ce este necesar ca banii să ajungă la agricultori, cât mai repede posibil, pentru că realmente au nevoie de ei”, a declarat Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, în cadrul comunicatului.
Peste 33,7 milioane de euro este suma totală care a fost plătită într-o singură zi – 30 iunie 2017 – pentru ”sprijinul cuplat la vegetal”, așa cum e definit în normele legale. Circa 11.091 este numărul total de de fermieri vor încasa subvenții, aferente lucrărilor la culturile vegetale, în campania 2016. Întreaga sumă se acordă de la bugetul statului, prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și, ulterior, după trimiterea întregii documentații la Bruxelles, va fi rambursată din fondurile europene alocate domeniului.
Termenul limită până la care această ultimă tranșă de 33,7 milioane de euro este 1 iulie 2017. După plata acestei ultime subvenții totalul plăților efectuate în agricultură în perioada 16 octombrie 2016 – 30 iunie 2017 se ridică la 2,624 miliarde euro. Întreaga sumă a fost achitată de la bugetul statului și urmează să fie recuperată integral din rambursările fondurilor europene alocate României pentru agricultură.
Suma a plasat România, în premieră, pe primul loc în Europa, în clasamentul utilizării resurselor financiare alocate agriculturii.
Sursa: profit.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii