Drept la replică. Fostul primar al comunei Meteș, Traian Ursaleș: Chiar dacă sunt persecutat politic, cred într-o judecată dreaptă, deoarece nu sunt vinovat
În urma articolului ”Primăria comunei Meteş l-a dat în judecată pe fostul primar Traian Ursaleş şi îi solicită daune de peste 200.000 de lei” apărut pe ziarulunirea.ro duminică, 18 iunie, Traian Ursaleș a trimis un drept la replică.
Am văzut în ziar, că Primăria Meteș m-a dat în judecată pentru a-mi cere daune de peste 200.000 lei, într-un așa zis proces pe care eu îl numesc persecutare politică din partea PNL și a primarului Dan Opruța, (care nu a fost în stare să continue lucrările începute de mine, dar se ocupă cu lucruri necurate), uitând că dânsul în scurta perioadă de 1 an, de când este primarul Comunei Meteș, nu a făcut altceva decât să cheltuie bani publici (s-au dublat cheltuielile de funcționare), fără a face NIMIC pentru comunitate.
Citiți și Primăria comunei Meteş l-a dat în judecată pe fostul primar Traian Ursaleş şi îi solicită daune de peste 200.000 de lei
Pentru o mai bună informare a cetățenilor, vreau să vin cu următoarele precizări: În anul 2009, am primit o adresa de la CJ Alba prin care eram înștiințat că trebuie să demarez de urgență procedura de licitație la investiția:”Modernizare drum comunal DC68-DN74 Lunca Metesului de la km 7+100 la Km 12 +560”. De asemenea eram înștiințați că avem și o sumă de 650.000 lei pentru această lucrare. Licitația a fost făcută pe SEAP, sub îndrumarea Consiliului Județean Alba. La licitație au participat 5 firme, iar pretul cel mai mic a fost de cca. 1.900.000 lei, deși conform devizului inițial valoarea era de 3.106.321 lei. Licitația a fost câștigată de către firma SC Bradet Import Export BM SRL, care după semnarea contractului a început lucrările de execuție, a tăiat factura pe lucrarea executată, dar stupoare, Consiliul Judetean și Guvernul României nu ne-au mai dat cei 650.000 lei, promiși, până prin anul 2012, motiv pentru care, conform contractului, (care spunea că dupa 1 an, prețul se va actualiza cu indicele de inflatie), Primaria Meteș a plătit indicele de inflație din banii veniți de la Guvern și CJ Alba (deoarece nu Primăria Meteș a întârziat cu derularea licitatiei, ci Guvernul nu și-a onorat promisiunea la timp). Factura ce a reprezentat indicele de inflație a fost vizată de contabil cu ștampila de CFP, asta după ce a fost verificată de către Consiliul Judetean Alba.
În anul 2013, Curtea de Conturi a stabilit că indicele de inflație trebuia plătit din Bugetul local și nu din Bugetul de stat, deoarece, era o adresă prin care se spunea că în perioada 2010-2012 Programul guvernamental nu mai susținea indicele de inflație. Așadar, nu a fost vorba că indicile de inflație nu trebuie plătit. Știind că Primăria nu are nici o vină, în calitate de primar, am dat Curtea de Conturi în judecată, pentru a nu plăti suma respectivă din Bugetul Local. Am pierdut la primul proces, iar recursul a fost respins datorita neglijenței unui angajat al Primariei, care a înregistrat Hotărârea Tribunalului cu data de luni, iar ea a fost înștiințată cu data de vineri. S-a inițiat recursul în ziua a 14-a, care de fapt era ziua a 16 -a, motiv pentru care a fost respins recursul.
Odată pierdut procesul cu Curtea de Conturi, am prezentat Consiliului Local situația, iar consilierii locali în unanimitate, (inclusiv consilierii PNL), au votat să virăm din Bugetul Local al Comunei Meteș, către Bugetul de Stat, banii reprezentând inflația la investiția mai sus menționată. La controlul Curții de Conturi din 2015, a fost totul în regulă și văd că în 2016, după ce nu mai eram primar și nici LIBERAL, se pare că nu a mai fost în regulă. Menționez faptul că nu am văzut raportul Curtii de Conturi din 2016, întrucât deși l-am cerut Primăriei, în baza legii 544/2001, nu l-am primit chiar dacă au trecut demult 30 de zile. Pentru acest lucru, am proces în data de 21 iunie a.c. cu primarul Comunei Meteș, întrucât mi s-au încălcat 2 drepturi fundamentale: dreptul la informare și dreptul la apărare.
Mai menționez faptul că prin anii 2010-2011, am inițiat un proiect de hotărâre în CL, privind cesionarea lucrării respective, iar după ce am primit adresa de la Institutia Prefectului, am cerut revocarea acelei hotarari, lucru care s-a și întâmplat. Altă dată nu am mai inițiat un astfel de proiect și eu nici nu am semnat nici un contract de cesiune pentru nici o altă firmă, așa cum se spune în presă.
De asemenea, mai menționez că în anul 2015, din propria inițiativă am dat în judecată firma SC Bradet Import Export BM SRL, pentru a recupera o parte a indicelui de inflație, iar în urma judecării procesului, Primăria Meteș a câștigat definitiv și irevocabil, ca această firmă să dea inapoi Primăriei o parte din acea sumă reprezentând indicele de inflatie. Primăria a fost înscrisă la masa credală, deoarece această firmă intrase în insolvență si apoi în faliment, iar eu în calitate de primar am făcut toate eforturile de a mai recupera acea sumă parțială, până în ultimele zile ale mandatului de primar.
Mai trebuie spus că în urma acestui contract “buclucaș”, s-au asfaltat nu mai puțin de 5,4 km drum comunal cu o sumă de aproximativ 1.500.000 lei, ceea ce însemnă că asfaltarea unui KM de drum, cu lățimea de 4 m a costat în jur de 280.000 lei, în timp ce media asfaltării unui km de drum este între 500.000 lei și 600.000 lei.
În concluzie, vreau să spun că nu am nici ceea mai mică teamă că nu voi câștiga procesul în instanță, deoarece, nu am dus nici un leu acasă și am asfaltat 5,4 km de drum, pe care actualul primar nu este în stare să-l întrețină.
Cu respect Traian Nicolae URSALES – consilier judetean PMP
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii