// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Drept la replică. Fostul primar al comunei Meteș, Traian Ursaleș: Chiar dacă sunt persecutat politic, cred într-o judecată dreaptă, deoarece nu sunt vinovat

În urma articolului ”Primăria comunei Meteş l-a dat în judecată pe fostul primar Traian Ursaleş şi îi solicită daune de peste 200.000 de lei” apărut pe ziarulunirea.ro duminică, 18 iunie, Traian Ursaleș a trimis un drept la replică.

Am văzut în ziar, că Primăria Meteș m-a dat în judecată pentru a-mi cere daune de peste 200.000 lei, într-un așa zis proces pe care eu îl numesc persecutare politică din partea PNL și a primarului Dan Opruța, (care nu a fost în stare să continue lucrările începute de mine, dar se ocupă cu lucruri necurate), uitând că dânsul în scurta perioadă de 1 an, de când este primarul Comunei Meteș, nu a făcut altceva decât să cheltuie bani publici (s-au dublat cheltuielile de funcționare), fără a face NIMIC pentru comunitate.

Citiți și Primăria comunei Meteş l-a dat în judecată pe fostul primar Traian Ursaleş şi îi solicită daune de peste 200.000 de lei

Pentru o mai bună informare a cetățenilor, vreau să vin cu următoarele precizări: În anul 2009, am primit o adresa de la CJ Alba prin care eram înștiințat că trebuie să demarez de urgență procedura de licitație la investiția:”Modernizare drum comunal DC68-DN74 Lunca Metesului de la km 7+100 la Km 12 +560”. De asemenea eram înștiințați că avem și o sumă de 650.000 lei pentru această lucrare. Licitația a fost făcută pe SEAP, sub îndrumarea Consiliului Județean Alba. La licitație au participat 5 firme, iar pretul cel mai mic a fost de cca. 1.900.000 lei, deși conform devizului inițial valoarea era de 3.106.321 lei.  Licitația a fost câștigată de către firma SC Bradet Import Export BM SRL, care după semnarea contractului a început lucrările de execuție, a tăiat factura pe lucrarea executată, dar stupoare, Consiliul Judetean și Guvernul României nu ne-au mai dat cei 650.000 lei, promiși, până prin anul 2012, motiv pentru care, conform contractului, (care spunea că dupa 1 an, prețul se va actualiza cu indicele de inflatie), Primaria Meteș a plătit indicele de inflație din banii veniți de la Guvern și CJ Alba (deoarece nu Primăria Meteș a întârziat cu derularea licitatiei, ci Guvernul nu și-a onorat promisiunea la timp). Factura ce a  reprezentat indicele de inflație a fost vizată de contabil cu ștampila de CFP, asta după ce a fost verificată de către Consiliul Judetean Alba.

În anul 2013, Curtea de Conturi a stabilit că indicele de inflație trebuia plătit din Bugetul local și nu din Bugetul de stat, deoarece, era o adresă prin care se spunea că în perioada 2010-2012 Programul guvernamental nu mai susținea indicele de inflație. Așadar, nu a fost vorba că indicile de inflație nu trebuie plătit. Știind că Primăria nu are nici o vină, în calitate de primar, am dat Curtea de Conturi în judecată, pentru a nu plăti suma respectivă din Bugetul Local. Am pierdut la primul proces, iar recursul a fost respins datorita neglijenței unui angajat al Primariei, care a înregistrat Hotărârea Tribunalului cu data de luni, iar ea a fost înștiințată cu data de vineri. S-a inițiat recursul în ziua a 14-a, care de fapt era ziua a 16 -a, motiv pentru care a fost respins recursul.

Odată pierdut procesul cu Curtea de Conturi, am prezentat Consiliului Local situația, iar consilierii locali în unanimitate, (inclusiv consilierii PNL), au votat să virăm din Bugetul Local al Comunei Meteș, către Bugetul de Stat, banii reprezentând inflația la investiția mai sus menționată. La controlul Curții de Conturi din 2015, a fost totul în regulă și văd că în 2016, după ce nu mai eram primar și nici LIBERAL, se pare că nu a mai fost în regulă. Menționez faptul că nu am văzut raportul Curtii de Conturi din 2016, întrucât deși l-am cerut Primăriei, în baza legii 544/2001, nu l-am primit chiar dacă au trecut demult 30 de zile. Pentru acest lucru, am proces în data de 21 iunie a.c. cu primarul Comunei Meteș, întrucât mi s-au încălcat 2 drepturi fundamentale: dreptul la informare și dreptul la apărare.

Mai menționez faptul că prin anii 2010-2011, am inițiat un proiect de hotărâre în CL, privind cesionarea lucrării respective, iar după ce am primit adresa de la Institutia Prefectului, am cerut revocarea acelei hotarari, lucru care s-a și întâmplat. Altă dată nu am mai inițiat un astfel de proiect și eu nici nu am semnat nici un contract de cesiune pentru nici o altă firmă, așa cum se spune în presă.

De asemenea, mai menționez că în anul 2015, din propria inițiativă am dat în judecată firma SC Bradet Import Export BM SRL, pentru a recupera o parte a indicelui de inflație, iar în urma judecării procesului, Primăria Meteș a câștigat definitiv și irevocabil, ca această firmă să dea inapoi Primăriei o parte din acea sumă reprezentând indicele de inflatie. Primăria a fost înscrisă la masa credală, deoarece această firmă intrase în insolvență si apoi în faliment, iar eu în calitate de primar am făcut toate eforturile de a mai recupera acea sumă parțială, până în ultimele zile ale mandatului de primar.

Mai trebuie spus că în urma acestui contract “buclucaș”, s-au asfaltat nu mai puțin de 5,4 km drum comunal cu o sumă de aproximativ 1.500.000 lei, ceea ce însemnă că asfaltarea unui KM de drum, cu lățimea de 4 m a costat în jur de 280.000 lei, în timp ce media asfaltării unui km de drum este între 500.000 lei și 600.000 lei.

În concluzie, vreau să spun că nu am nici ceea mai mică teamă că nu voi câștiga procesul în instanță, deoarece, nu am dus nici un leu acasă și am asfaltat 5,4 km de drum, pe care actualul primar nu este în stare să-l întrețină.

Cu respect Traian Nicolae URSALES – consilier judetean PMP

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Răspunsuri la Drept la replică. Fostul primar al comunei Meteș, Traian Ursaleș: Chiar dacă sunt persecutat politic, cred într-o judecată dreaptă, deoarece nu sunt vinovat

 1. SEBEŞ 19.06.2017 la 18:08

  E.. d-le Ursaleş…. Dumnezeu nu da cu parul ….. sunteti persecutat politic !!!!!! Pe dvs toata lumea va persecuta ….pana mai ieri …umblati numai cu RECLAMATİİ cu CONTESTATİİ ….ACUM V-ATİ PRİMİT-O !!!! Sunt convinsa ca o sa dormiti ( simbolic spun asata ) la uşa PMP Alba … la uşa aceea pe care ati TRANTİT-O cand ati plecat şi se pare ca s-a BLOCAT.
  Dle Ursaleş uşa nu se tranteşte , se ınchide uşor pentru ca nu se ştie cand veti avea nevoie sa ıntrati pe aceeaşi uşa !!!!!

 2. Nicu 20.06.2017 la 16:09

  Iooooiiiii…mititelul …acum e persecutat!!!Toata lume ail persecuta…L-a persecutat PRM-ul de aia a fugit la PDL,apoi l-au persecutat PNL de aia a fugit la PMP(zicand ca PNL-ul ii vinovat ca a pierdul mandatul de primar ,prin Ordinul prefectului,nu spune ca s-a dat singur afara,plecand la alt partid!!!!!!…deoarece asa sunt legile …dar ce treaba are el cu legile…)…iar acum ,dupa ce a blamat PMP-ul si pe Negrut in toate felurile…este persecutat si de PMP!!! Vai si amar de caracter de kkt…cunosc f bine drumul in cauza…dupa cum arata drumul,la nici un an de cand s-au terminat lucrarile…este f clar unde s-au dus banii!!!! Disperatu asta nu mai stie in ce parte sa o apuce…in loc sa si vada de coada vacilor sale,ca atata poate. Toate lucrarile facute in mandatul sau puuuuttttt!!!! Iar cuvantul sinistrului personal,nu stiu cine il mai poate crede….CJ Alba nu stiu de ce este amestecat…l-a avertizat de mai multe ori pe primar sa nu plateasca,prin adrese scrise,si atunci la ordinul cui s-a facut plata…de ce nu esti in stare sa ti asumi faptele,ci asa cum tte cunoastem ,urgent gasesti vinovati,he,he,he….sigur guvernul Romaniei te-a obligat sa platesti niste bani necuveniti,in ciuda avertizarilor primite de la alte institutiile de specialitate…dar ce sa i faci…pe el tot timpul il persecuta cineva!!!! Dar cu D-nul Negrut ce ai avut doftore….el ti a intins o mana,te a scos din mocirla …iar dupa ce te–ai uscat ai incercat sa-l impingi pe el in mocirla….sa zicem sa ne fereasca Dumnezeu sa intalnim in viata noastra astfel de oameni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…si vorba antecesorului SEBES…cand urci sa ai grija cum te comporti cu oamenii,deoarece la coborare ii intalnesti din nou…si poate te scuipa!!!!!!!!!

 3. Maria 20.06.2017 la 20:26

  Domnule Ursales,daca mai poți fi numit domn,roata fie ea patrata tot se întoarce o data,sa iti dea Dumnezeu bine numai după cum spui in acest drept la replică..asa sa iti ajute Dumnezeu numai dupa cum vorbesti…si ce minciuni spui…intotdeauna dai vina.pe altcineva..de ce nu iti asumi faptele..si sa vorbesti despre ce fel de inflatie e vorba…si alte adevaruri….ai grijă ca te bate Dumnezeu…sa ești batut gata…

 4. Ana 20.06.2017 la 23:23

  Da,Maria…Dumnezeu are întotdeauna grija de noi…Și pentru faptele bune,dar mai ales pentru faptele rele…Întotdeauna plătești! Doar că în cazul marelui doctor fermier misiunea lui Dumnezeu este mai ușoară… Vorba unui prieten…Asta s a sinucis demult!!! Așa i când te crezi egalul lui Dumnezeu…Te trântește de nu te vezi…Minciuna oricum are picioare scurte. O sa mai urmeze și altele pe capul marelui mincinos. Și a bătut joc de toată lumea, și a terorizat cetățenii care l au ales,oamenii care l au ajutat și care l au crezut!!! A profitat de toți!!! Oare de ce el,că mare om politic sau intelectual( autointitulat, fara dovezi) nu are niciun prieten,nu l caută nimeni…Este doar un linge cizme a lui Cristi opruta…Atâta poate,să i fie sluga lui Cristi! Acum amenință în stânga și în dreapta,pe consilieri și pe angajați,cățelul,purcelul…Iar el e persecutat!!! Nimeni ,nici măcar nu de coboară la nivelul lui,cine sta de vorba cu el? Ce ar avea cineva de câștigat că sa l persecute??? Nu are nicio funcție,nicio mare afacere…Iar pt funcția de șef de ghereta la șoferii lui Pliniu…Nu cred că l invidiaza nici Hava,nici Dumitrescu ,nici măcar Negrut..Deci pentru ce i persecutat??? Exista o soluție…Să pleci din comuna,din județ,chiar și din țară!!!! Cat despre explicații..Mai rău s a încurcat!

 5. ionica 21.06.2017 la 8:08

  Mai fratilor, eu sunt inginer de drumuri si stiu ca asfaltarea unui km de drum comunal costa in jur de 150.000 euro (adica vre-o 6 miliarde lei vechi). Pentru faptul ca Ursales a reusit, in nebunia lui, sa faca un km de asfalt cu mai putin de 3 miliarde, ar fi trebuit ca cei care acum il acuza, sa-i fi facut statuie. Eu, unul il admir, pentru ca in 2 mandate de primar a facut lucruri bune la Metes. Cand faci multe e posibil sa si gresesti, dar asta nu inseamna ca trebuie sa sara toata lumea pe el, mai ales ca gresala este una colectiva. platit inflatia, aprobata de CL, si avizata de contabilul si secretarul Primariei. De ce secretara Primariei, care raspunde de legalitatea hotararilor de Consiliu, nu este de vina?