Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Ştirea zilei

O femeie din Aiud, stabilită în Egipt, nu mai ştie nimic de fetiţa ei răpită de un an în ţara piramidelor. ”Sunt disperată.. Nu știu ce să mai fac”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

O femeie din Aiud, stabilită în Egipt, nu mai ştie nimic de fetiţa ei răpită de un an în ţara piramidelor. ”Sunt disperată.. Nu știu ce să mai fac”

USR - Alegeri Parlamentare 2024

O aiudeancă de 37 de ani, care trăiește acum în Egipt, este în pragul sinuciderii, întrucât, nu mai știe nimic de copilul său în vârstă de 5 ani de mai bine de un an de zile. Femeia face zilnic drumuri la Poliție pentru a încerca să convingă autoritățile din orașul Kafr EL Dawar să o caute pe fiica sa, răpită de tatăl egiptean exact acum un an de zile. Anamaria Marossy s-a căsătorit cu cetățeanul egiptean Yasser Abdel Maguid Awadalla în 2010, căsătorie care a avut loc în incinta Ambasadei Romaniei de la Roma (Italia). În urma căsătoriei a apărut o fetiță: Fatima Awadalla, acum în vârstă de 5 ani.

Coșmarul româncei

În urmă cu doi ani, cei trei au plecat în Egipt pentru o scurtă vacanță. Excursia s-a transformat în ședere definitivă în orașul Kafr EL Dawar. De atunci a început coșmarul româncei.

Din soțul iubitor și tatăl grijuliu, el ar fi devenit un monstru. Copila și soția ar fi fost fost obligate să suporte numeroase violențe fizice și verbale, care le-ar fi afectat atât fizic, cât și psihic. Nemaiputând îndura bătăile și umilințele, Anamaria a decis să își ia fetița și să părăsească țara piramidelor.

Anticipând mișcarea soției, tatăl și-a luat prin forță fetița la sfârșitul lunii iunie, i-ar fi furat telefonul și documentele soției, a dat-o afară din casă și s-a făcut nevăzut.

Disperată, mama a făcut nenumărate plângeri către autoritățile egiptene, în urma cărora a primit dreptul să stea în apartamentul pe care l-a cumpărat împreună cu soțul său, în urma unui credit bancar făcut de mama româncei în Italia.

Din iunie 2016 și până astăzi, Anamaria locuiește singură în acel apartament, fără a ști ceva de copilul ei. Nu știe unde a dus-o tatăl pe micuță, nu știe dacă are mâncare, haine sau dacă mai trăiește. Zilnic merge la Poliție să ceară ajutor, dar autoritățile îi spun că soțul și fata sunt de negăsit. După zeci de drumuri la autorități a obținut o Hotărâre prin care Parchetul Suprem din Cairo îi incredințează custodia fetiței. De asemenea, autoritățile egiptene au emis un document în limba arabă care certifică faptul că minora este DOAR cetățean român.

Anamaria nu are loc de muncă în Egipt și trăiește de pe o zi pe alta, dar nu vrea să părăsească țara până nu își va lua fetița înapoi. Dragostea și dorul pentru Fatima Awadalla o țin în viață. A slăbit extraordinar de mult, s-a îmbolnăvit destul de rău, dar spune că nu renunță. Cheltuielile pe care ea le are în Egipt sunt susținute de mama și sora ei, care muncesc cu forme legale, în Roma-Italia.

”Sunt disperată”

”Sunt disperată.. Nu știu ce să mă mai fac. Am încercat tot ce este posibil uman să fac pentru a o vedea măcar. Sau măcar să știu că e bine. Nu știu de un an nimic de copil. Îmi e frică pentru ea. Nu știu ce să mai fac”, ne spune Anamaria.

În plus, ea a fost de câteva ori în pragul sinuciderii din cauza disperării, dar a fost oprită în ultimul moment de mama sa, care face naveta între Roma și Cairo.

Românca, cu toate că nu are cu ce să își ducă traiul, nu a stat cu mâinile în sân și a făcut numeroase sesizări și în România. Marți, 6 iunie, mama Aneimaria, Ana Marosyy a fost primită în audiență la Ministerul de Externe, datorită intevenției Corinei Vințan, cea care a reușit în urmă cu un an să-i aducă copilul răpit de tatăl egiptean, Stelianei Corban, după luni întregi de muncă.

A fost sesizat Interpolul

Autoritățile române au cazul în atenție dar nenumăratele intervenții la Ministerul de externe egiptean și mai ales la poliția din Egipt rămân de un an fără rezultate. Deși are custodia fețitei, mama nu știe nici în acest moment dacă copilul ei trăiește sau nu.

”Țin legătura cu Ana Maria care este o mare luptătoare. Deși a ajuns la 35 de kg, a fost bătută de familia soțului ei, aruncată din casă, ea se încăpățânează să reziste și nu va părăsi Egiptul până ce nu va fi din nou cu fetița ei. Este incredibilă pasivitatea autorităților egiptene, modul în care se aplică o decizie a justiției în Egipt. Răpirile de copii de către soții căsătoriți cu femei europene este o practică frecventă în Egipt. Voi aduce în atenția Parlamentului European aceste cazuri. Au fost sesizate și Misiunea UE din Egipt și Interpolul. Acum apelăm la Ministerul de Interne român care prin mecanismele sale de cooperare internațională vor pune presiune pe autoritățile egiptene. Cazul Aneimaria nu este unic dar, alte state europene pun problema foarte tranșant în cazul cetățenilor lor. Anamaria este căsătorită în religia musulmană și ar trebui ajutată cu toată forța. Soțul ei a abuzat-o în nenumărate rânduri, iar fratele soțului ei exercită o continuă presiune pentru ca aceasta să plece din Egipt fără copil. Mulțumesc Direcției consulare a MAE pentru tot ce au intreprins și sunt convinsă că vor face tot ce le stă în putință pentru a o ajuta pe Anamaria să își recapete fetița”, ne-a spus Corina Vințan, fost purtător de cuvânt al MAE, acum președinta asociației Community Links care se ocupă de cazurile de răpiri internaționale.

Săptămâna viitoare românca urmează să aplice pentru o nouă viză, întrucât aceasta de acum îi expira pe data de 10 iunie, și va fi nevoită să părăsească Egiptul.Totodată va face un apel la ministerul de justiție egiptean în vederea executării ordinului de arest al soțului ei.” El a părăsit casa pe data de 28 .06.2016 moment în care mi-a luat pașaportul, pentru a nu putea să mă identific și pentru a nu avea posibilitatea de începe un proces împotriva lui, deoarece fără un document valabil nu puteam împuternici un avocat să mă reprezinte. Cu ajutorul unei doamne românce pe care am cunoscut o în comunitatea română din Egipt a fost posibil să obțin viza turistică pentru o lună, după care am început demersurile în instanță.

 

Soțul meu împreună cu familia lui, văzând că nu renunț la fetița mea, pe data de 29.12.2016 m-au agresat și m-au amenințat chiar cu moartea. Acțiunea lor s-a finalizat cu un raport medical și o plângere la poliție. Aceștia i-au condamnat pe soțul meu și pe fratele lui la o lună de închisoare, ultimul executând deja pedeapsa, dar nu și soțul meu întrucât nu este de găsit.

Pe soț îl caută poliția

Am făcut și o plângere la ministerul de interne cu pentru a se sesiza poliția locală să-l caute pe soțul meu pentru a putea fi aresta așa cum a decis instanța. Până în prezent nu s-a pus în aplicare.

Am fost cu poliția și la locul lui de muncă, dar ni s-a spus că a fost concediat, fapt de care nu sunt sigură, întrucât bănuiesc că autoritățile de aici nu vor soluționeze acest caz”, ne spune Anamaria.

Sursa: stiripesurse.ro

Sursa foto: facebook

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea