Rămâi conectat

Ştirea zilei

O femeie din Aiud, stabilită în Egipt, nu mai ştie nimic de fetiţa ei răpită de un an în ţara piramidelor. ”Sunt disperată.. Nu știu ce să mai fac”

Publicat

în

O femeie din Aiud, stabilită în Egipt, nu mai ştie nimic de fetiţa ei răpită de un an în ţara piramidelor. ”Sunt disperată.. Nu știu ce să mai fac”

O aiudeancă de 37 de ani, care trăiește acum în Egipt, este în pragul sinuciderii, întrucât, nu mai știe nimic de copilul său în vârstă de 5 ani de mai bine de un an de zile. Femeia face zilnic drumuri la Poliție pentru a încerca să convingă autoritățile din orașul Kafr EL Dawar să o caute pe fiica sa, răpită de tatăl egiptean exact acum un an de zile. Anamaria Marossy s-a căsătorit cu cetățeanul egiptean Yasser Abdel Maguid Awadalla în 2010, căsătorie care a avut loc în incinta Ambasadei Romaniei de la Roma (Italia). În urma căsătoriei a apărut o fetiță: Fatima Awadalla, acum în vârstă de 5 ani.

Coșmarul româncei

În urmă cu doi ani, cei trei au plecat în Egipt pentru o scurtă vacanță. Excursia s-a transformat în ședere definitivă în orașul Kafr EL Dawar. De atunci a început coșmarul româncei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din soțul iubitor și tatăl grijuliu, el ar fi devenit un monstru. Copila și soția ar fi fost fost obligate să suporte numeroase violențe fizice și verbale, care le-ar fi afectat atât fizic, cât și psihic. Nemaiputând îndura bătăile și umilințele, Anamaria a decis să își ia fetița și să părăsească țara piramidelor.

Anticipând mișcarea soției, tatăl și-a luat prin forță fetița la sfârșitul lunii iunie, i-ar fi furat telefonul și documentele soției, a dat-o afară din casă și s-a făcut nevăzut.

Disperată, mama a făcut nenumărate plângeri către autoritățile egiptene, în urma cărora a primit dreptul să stea în apartamentul pe care l-a cumpărat împreună cu soțul său, în urma unui credit bancar făcut de mama româncei în Italia.

Din iunie 2016 și până astăzi, Anamaria locuiește singură în acel apartament, fără a ști ceva de copilul ei. Nu știe unde a dus-o tatăl pe micuță, nu știe dacă are mâncare, haine sau dacă mai trăiește. Zilnic merge la Poliție să ceară ajutor, dar autoritățile îi spun că soțul și fata sunt de negăsit. După zeci de drumuri la autorități a obținut o Hotărâre prin care Parchetul Suprem din Cairo îi incredințează custodia fetiței. De asemenea, autoritățile egiptene au emis un document în limba arabă care certifică faptul că minora este DOAR cetățean român.

Anamaria nu are loc de muncă în Egipt și trăiește de pe o zi pe alta, dar nu vrea să părăsească țara până nu își va lua fetița înapoi. Dragostea și dorul pentru Fatima Awadalla o țin în viață. A slăbit extraordinar de mult, s-a îmbolnăvit destul de rău, dar spune că nu renunță. Cheltuielile pe care ea le are în Egipt sunt susținute de mama și sora ei, care muncesc cu forme legale, în Roma-Italia.

”Sunt disperată”

”Sunt disperată.. Nu știu ce să mă mai fac. Am încercat tot ce este posibil uman să fac pentru a o vedea măcar. Sau măcar să știu că e bine. Nu știu de un an nimic de copil. Îmi e frică pentru ea. Nu știu ce să mai fac”, ne spune Anamaria.

În plus, ea a fost de câteva ori în pragul sinuciderii din cauza disperării, dar a fost oprită în ultimul moment de mama sa, care face naveta între Roma și Cairo.

Românca, cu toate că nu are cu ce să își ducă traiul, nu a stat cu mâinile în sân și a făcut numeroase sesizări și în România. Marți, 6 iunie, mama Aneimaria, Ana Marosyy a fost primită în audiență la Ministerul de Externe, datorită intevenției Corinei Vințan, cea care a reușit în urmă cu un an să-i aducă copilul răpit de tatăl egiptean, Stelianei Corban, după luni întregi de muncă.

A fost sesizat Interpolul

Autoritățile române au cazul în atenție dar nenumăratele intervenții la Ministerul de externe egiptean și mai ales la poliția din Egipt rămân de un an fără rezultate. Deși are custodia fețitei, mama nu știe nici în acest moment dacă copilul ei trăiește sau nu.

”Țin legătura cu Ana Maria care este o mare luptătoare. Deși a ajuns la 35 de kg, a fost bătută de familia soțului ei, aruncată din casă, ea se încăpățânează să reziste și nu va părăsi Egiptul până ce nu va fi din nou cu fetița ei. Este incredibilă pasivitatea autorităților egiptene, modul în care se aplică o decizie a justiției în Egipt. Răpirile de copii de către soții căsătoriți cu femei europene este o practică frecventă în Egipt. Voi aduce în atenția Parlamentului European aceste cazuri. Au fost sesizate și Misiunea UE din Egipt și Interpolul. Acum apelăm la Ministerul de Interne român care prin mecanismele sale de cooperare internațională vor pune presiune pe autoritățile egiptene. Cazul Aneimaria nu este unic dar, alte state europene pun problema foarte tranșant în cazul cetățenilor lor. Anamaria este căsătorită în religia musulmană și ar trebui ajutată cu toată forța. Soțul ei a abuzat-o în nenumărate rânduri, iar fratele soțului ei exercită o continuă presiune pentru ca aceasta să plece din Egipt fără copil. Mulțumesc Direcției consulare a MAE pentru tot ce au intreprins și sunt convinsă că vor face tot ce le stă în putință pentru a o ajuta pe Anamaria să își recapete fetița”, ne-a spus Corina Vințan, fost purtător de cuvânt al MAE, acum președinta asociației Community Links care se ocupă de cazurile de răpiri internaționale.

Săptămâna viitoare românca urmează să aplice pentru o nouă viză, întrucât aceasta de acum îi expira pe data de 10 iunie, și va fi nevoită să părăsească Egiptul.Totodată va face un apel la ministerul de justiție egiptean în vederea executării ordinului de arest al soțului ei.” El a părăsit casa pe data de 28 .06.2016 moment în care mi-a luat pașaportul, pentru a nu putea să mă identific și pentru a nu avea posibilitatea de începe un proces împotriva lui, deoarece fără un document valabil nu puteam împuternici un avocat să mă reprezinte. Cu ajutorul unei doamne românce pe care am cunoscut o în comunitatea română din Egipt a fost posibil să obțin viza turistică pentru o lună, după care am început demersurile în instanță.

 

Soțul meu împreună cu familia lui, văzând că nu renunț la fetița mea, pe data de 29.12.2016 m-au agresat și m-au amenințat chiar cu moartea. Acțiunea lor s-a finalizat cu un raport medical și o plângere la poliție. Aceștia i-au condamnat pe soțul meu și pe fratele lui la o lună de închisoare, ultimul executând deja pedeapsa, dar nu și soțul meu întrucât nu este de găsit.

Pe soț îl caută poliția

Am făcut și o plângere la ministerul de interne cu pentru a se sesiza poliția locală să-l caute pe soțul meu pentru a putea fi aresta așa cum a decis instanța. Până în prezent nu s-a pus în aplicare.

Am fost cu poliția și la locul lui de muncă, dar ni s-a spus că a fost concediat, fapt de care nu sunt sigură, întrucât bănuiesc că autoritățile de aici nu vor soluționeze acest caz”, ne spune Anamaria.

Sursa: stiripesurse.ro

Sursa foto: facebook

Salvează

Salvează

Salvează


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

23 mai 2022, COVID-19 în Alba. 2 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

Publicat

în

23 mai 2022, COVID-19 în Alba. 2 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, luni, 23 mai 2022, s-au înregistrat 2 cazuri noi de infectare cu COVID-19 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Raportul prezintă și incidența actualizată și cazurile active de coronavirus pe localități.

Citește și situația cazurilor din Alba, de ieri, 22 mai 2022, COVID-19 în Alba. 5 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, nu a fost înregistrat niciun deces, în rândul persoanelor bolnave de COVID-19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate rămâne la 53857 de persoane confirmate, 52491 persoane vindecate, 1.290 decese.

Duminică, în județul Alba au fost prelucrate în total 194 teste, 124 PCR, 67 teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 467361 mai exact, 357392 de teste PCR și 109969 de teste rapide.

Localitățile din care provin cele 2 noi cazuri de coronavirus:

ALBA IULIA – 2

Lista cazurilor active de COVID-19 și INCIDENȚA LOCALITĂȚILOR din județul Alba:
Localitate Populatie Incidenta Cazuri active
POŞAGA 892 1.12 1
POIANA VADULUI 1041 0.96 1
VALEA LUNGĂ 3119 0.96 3
LUPŞA 2838 0.7 2
CETATEA DE BALTĂ 3063 0.65 2
CIUGUD 3295 0.61 2
NOŞLAC 1814 0.55 1
ŞONA 4365 0.46 2
LOPADEA NOUĂ 2497 0.4 1
MUNICIPIUL ALBA IULIA 76681 0.37 28
METEŞ 2749 0.36 1
ŞUGAG 2856 0.35 1
MUNICIPIUL BLAJ 20603 0.29 6
ORAŞ OCNA MUREŞ 13781 0.29 4
ORAŞ CUGIR 25348 0.28 7
MUNICIPIUL AIUD 25110 0.24 6
GALDA DE JOS 4410 0.23 1
SĂSCIORI 6474 0.15 1
ORAŞ TEIUŞ 7141 0.14 1
ORAŞ ZLATNA 7780 0.13 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 32854 0.12 4
ALBAC 1940 0 0
ALMAŞU MARE 1195 0 0
ARIEŞENI 1534 0 0
AVRAM IANCU 1412 0 0
BERGHIN 1886 0 0
BISTRA 4497 0 0
BLANDIANA 876 0 0
BUCERDEA GRÂNOASĂ 2259 0 0
BUCIUM 1378 0 0
CÂLNIC 1932 0 0
CENADE 1044 0 0
CERGĂU 1630 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 230 0 0
CIURULEASA 1122 0 0
CRĂCIUNELU DE JOS 2141 0 0
CRICĂU 1964 0 0
CUT 1268 0 0
DAIA ROMÂNĂ 3119 0 0
DOŞTAT 1012 0 0
FĂRĂU 1473 0 0
GÂRBOVA 2133 0 0
GÂRDA DE SUS 1467 0 0
HOPÂRTA 1156 0 0
HOREA 1901 0 0
IGHIU 7111 0 0
ÎNTREGALDE 549 0 0
JIDVEI 5301 0 0
LIVEZILE 1146 0 0
LUNCA MUREŞULUI 2540 0 0
MIHALŢ 3212 0 0
MIRĂSLĂU 1946 0 0
MOGOŞ 742 0 0
OCOLIŞ 496 0 0
OHABA 584 0 0
ORAŞ ABRUD 5141 0 0
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 3742 0 0
ORAŞ CÂMPENI 7120 0 0
PIANU 3566 0 0
PONOR 575 0 0
RĂDEŞTI 1273 0 0
RÂMEŢ 491 0 0
RIMETEA 987 0 0
ROŞIA DE SECAŞ 1579 0 0
ROŞIA MONTANĂ 2688 0 0
SĂLCIUA 1368 0 0
SĂLIŞTEA 2332 0 0
SÂNCEL 2583 0 0
SÂNTIMBRU 3022 0 0
SCĂRIŞOARA 1485 0 0
ŞIBOT 2327 0 0
SOHODOL 1655 0 0
ŞPRING 2533 0 0
STREMŢ 2420 0 0
UNIREA 4815 0 0
VADU MOŢILOR 1266 0 0
VIDRA 1503 0 0
VINŢU DE JOS 5534 0 0


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare