Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România pierde un miliard de euro în domeniul transporturilor. Croația a făcut autostrăzi în trei ani cât noi în zece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, a declarat luni că pentru perioada de execuţie 2007-2013, România va pierde fonduri europene de 1 miliard de euro doar în domeniul transporturilor.

“Transportul este din păcate slăbiciunea pe care noi am avut-o în ultimii 10 ani. Este ţara care are cel mai scăzut procent în domeniul transporturilor vorbesc. Am primit doar 77% din facturi pentru suma alocată domeniului transporturilor. Pentru perioada 2007-2013, din păcate, vom avea 1 miliard de euro pierderi doar din domeniul transporturilor”, a afirmat Creţu, în cadrul unei conferințe de presă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Comisarul european a subliniat că în ultimii zece ani în România au fost construiţi sau reabilitaţi 3.000 de kilometri de autostradă şi drumuri naţionale din fonduri europene.

“Croaţia care a intrat în UE în 2013 a făcut în trei ani 300 de kilometri de autostradă, exact cât am făcut noi în 10 ani”, a mai adăugat Creţu.

Comisarul european a mai spus că România a avut la dispoziţie, în total, fonduri europene de 19 miliarde de euro pentru perioada 2007- 2014, din care pierde 2 miliarde de euro.

„Estimările noastre sunt că absorbţia ar fi undeva între 90%-91%, poate dacă nu sunt corecţii foarte mari. Înseamnă că 17 miliarde de euro au intrat în economia reală a României. Această absorbţie din ultima perioadă a fost făcută deoarece am fazat multe proiecte, ceea ce înseamnă că nu a trebuit să fie daţi bani înapoi”, a completat Creţu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Câți pensionari și care este venitul mediul în România al acestora: Datele transmise de Casa Naţională de Pensii Publice

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Câți pensionari și care este venitul mediul în România al acestora: Datele transmise de Casa Naţională de Pensii Publice În aprilie 2024, România avea un total de 4.748.274 de pensionari, cu 4.274 de persoane mai puțin față de luna anterioară, conform datelor oferite de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Valoarea medie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea