Rămâi conectat

Actualitate

România pierde un miliard de euro în domeniul transporturilor. Croația a făcut autostrăzi în trei ani cât noi în zece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, a declarat luni că pentru perioada de execuţie 2007-2013, România va pierde fonduri europene de 1 miliard de euro doar în domeniul transporturilor.

“Transportul este din păcate slăbiciunea pe care noi am avut-o în ultimii 10 ani. Este ţara care are cel mai scăzut procent în domeniul transporturilor vorbesc. Am primit doar 77% din facturi pentru suma alocată domeniului transporturilor. Pentru perioada 2007-2013, din păcate, vom avea 1 miliard de euro pierderi doar din domeniul transporturilor”, a afirmat Creţu, în cadrul unei conferințe de presă.

Comisarul european a subliniat că în ultimii zece ani în România au fost construiţi sau reabilitaţi 3.000 de kilometri de autostradă şi drumuri naţionale din fonduri europene.

“Croaţia care a intrat în UE în 2013 a făcut în trei ani 300 de kilometri de autostradă, exact cât am făcut noi în 10 ani”, a mai adăugat Creţu.

Comisarul european a mai spus că România a avut la dispoziţie, în total, fonduri europene de 19 miliarde de euro pentru perioada 2007- 2014, din care pierde 2 miliarde de euro.

„Estimările noastre sunt că absorbţia ar fi undeva între 90%-91%, poate dacă nu sunt corecţii foarte mari. Înseamnă că 17 miliarde de euro au intrat în economia reală a României. Această absorbţie din ultima perioadă a fost făcută deoarece am fazat multe proiecte, ceea ce înseamnă că nu a trebuit să fie daţi bani înapoi”, a completat Creţu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea