Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Schimbări privind Impozitul global: Românii ar putea dona 1.000 de lei în locul alocării de 2% pentru ONG-uri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pregătirea impozitului pe venitul global presupune mai multe variante: fie păstrarea sistemului actual de redirecţionare a 2% din impozit, fie introducerea donaţiei în sistemul de deduceri personale din venitul global al contribuabilului, a anunţat miercuri Ministerul Finanţelor.

„Experţii discută mai multe variante: fie păstrarea sistemului actual de redirecţionare a 2% din impozit, fie introducerea donaţiei în sistemul de deduceri personale din venitul global al contribuabilului. În viitorul sistem, sumele donate ar putea fi deduse integral în limita a 1000 lei/membru al gospodăriei (familiei)”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit instituţiei, o paletă largă de specialişti sunt cooptaţi în grupuri de lucru care analizează conceptul de administrare a venitului global anual şi care lucrează la un sistem de deduceri personale ce include sponsorizări ale ONG-urilor sau donaţii pentru cauze umanitare. Societatea civilă ar avea posibilitatea să obţină finanţări mai mari decât cele provenite din redirecţionarea a 2% din impozit, aşa cum se întâmplă acum.

„După finalizarea analizelor şi a simulărilor necesare, proiectul Codului Economic, care va include modificările Codului fiscal, va fi supus dezbaterii publice şi înaintat Parlamentului României”, precizează Ministerul Finanţelor.

Sursa: zf.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea