Ce sumă ar fi obținut Levente Bara pentru Supremia Grup, o afacere de succes pe care a fondat-o în urmă cu 16 ani
Levente Hugo Bara a construit de la zero compania Supremia, cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, iar apoi a vândut-o cu circa 30-40 de milioane de euro.
Solina Group, companie de top în producția de ingrediente pentru industria alimentară în Europa, cu sediul în Franța, a ajuns la un acord pentru achiziţionarea Supremia Grup, de la Levente Hugo Bara, cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România.
Tranzacţia Supremia Grup este estimată la 30-40 milioane de euro, conform evaluării ZF. Achiziţia are nevoie de aprobarea Consiliului Concurenţei pentru a putea fi finalizată. Cele două companii au convenit să nu dezvăluie valoarea tranzacţiei.
Levente Bara este al patrulea antreprenor din judeţul Alba care îşi vinde businessul către companii străine, după Ioan Tecar (Pehart Tec), Raul Ciurtin (Albalact) şi Ioan Istrate (Alpin 57 Lux).
Cu sediul în Alba Iulia, România, Supremia este lider pe piața de ingrediente alimentare și condimente din România fiind activă în Europa de Est și Vest, precum şi Scandinavia.
De când a înființat compania în anul 2000, Levente Hugo Bara a construit o corporație care are mai mult de 300 de angajaţi şi vânzări de peste 52 milioane de euro în 2016. În urma achiziţiei, echipa de management va rămâne în cadrul companiei. Pentru Solina, achiziția reprezintă încă un pas în strategia sa de expansiune în industria alimentară Europeană.
Supremia Grup a înregistrat o cifră de afaceri de peste 52 de milioane de euro în 2016, în creștere cu 15% față de 2015, când afacerile s-au ridicat la 45 de milioane de euro. Compania mizează pe o creștere de 7,6% în acest an și își propune să aibă afaceri de peste 56 de milioane de euro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii