Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce sumă ar fi obținut Levente Bara pentru Supremia Grup, o afacere de succes pe care a fondat-o în urmă cu 16 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Levente Hugo Bara a construit de la zero compania Supremia, cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, iar apoi a vândut-o cu circa 30-40 de milioane de euro.

Solina Group, companie de top în producția de ingrediente pentru industria alimentară în Europa, cu sediul în Franța, a ajuns la un acord pentru achiziţionarea Supremia Grup, de la Levente Hugo Bara, cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România.

Tranzacţia Supremia Grup este estimată la 30-40 milioane de euro, conform evaluării ZF. Achiziţia are nevoie de aprobarea Consiliului Concurenţei pentru a putea fi finalizată. Cele două companii au convenit să nu dezvăluie valoarea tranzacţiei.

Levente Bara este al patrulea antreprenor din judeţul Alba care îşi vinde businessul către companii străine, după Ioan Tecar (Pehart Tec), Raul Ciurtin (Albalact) şi Ioan Istrate (Alpin 57 Lux).

Cu sediul în Alba Iulia, România, Supremia este lider pe piața de ingrediente alimentare și condimente din România fiind activă în Europa de Est și Vest, precum şi Scandinavia.

De când a înființat compania în anul 2000, Levente Hugo Bara a construit o corporație care are mai mult de 300 de angajaţi şi vânzări de peste 52 milioane de euro în 2016. În urma achiziţiei, echipa de management va rămâne în cadrul companiei. Pentru Solina, achiziția reprezintă încă un pas în strategia sa de expansiune în industria alimentară Europeană. 

Supremia Grup a înregistrat o cifră de afaceri de peste 52 de milioane de euro în 2016, în creștere cu 15% față de 2015, când afacerile s-au ridicat la 45 de milioane de euro. Compania mizează pe o creștere de 7,6% în acest an și își propune să aibă afaceri de peste 56 de milioane de euro.

Citește și Solina Group va achiziționa compania Supremia din Alba Iulia, cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România

Citește și Supremia Grup, afaceri de peste 52 de milioane de euro în 2016, în creștere cu 15%. Compania a lansat o nouă gamă de produse premium – Gusticus


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea