Claudiu Răcuci: Niciun leu de la Guvern pentru Muzeul Unirii, Câmpia Libertății sau drumuri naționale din Alba. Florin Roman: De la Breaz aveam așteptări, Dîrzu e un soldat disciplinat
Claudiu Răcuci a declarat, joi, că Guvernul Grindeanu nu a alocat niciun leu pentru amenajarea Câmpiei Libertății, Muzeului Unirii sau drumuri naționale din Alba, amendamentele parlamentarilor liberali din județ în acest sens fiind respinse, în vreme ce Florin Roman a spus că de la Daniel Breaz avea așteptări, spre deosebire de Ioan Dîrzu care e un soldat disciplinat al partidului.
Deputații Florin Roman și Claudiu Răcuci au spus, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că Guvernul Grindeanu nu alocă, în 2017, niciun leu pentru investiții, în județul Alba.
Florin Roman a spus că Daniel Breaz și Ioan Dîrzu au votat împotriva amendamentelor propuse de parlamentarii liberali, care prevedeau investiții pentru Alba, și au votat pentru varianta propusă de guvern, care nu prevede investiții pentru județ.
”Am solicitat suplimentarea fondurilor la Sala Unirii și la Muzeul Național și aici mă întreb cum poate da domnul Breaz ochii cu colegii de la muzeu să le spună că a votat împotriva acestor amendamente, indiferent ce ar fi spus partidul din care face parte. De la Ioan Dîrzu nu am niciun fel de așteptare. El este un soldat disciplinat al partidului, nu-l interesează lucrurile acestea, că nu-l prea vedem nici la muzeu nici la Sala Unirii. De la Breaz recunosc că aveam așteptări să susțină cel puțin Centenarul Marii Uniri”, a spus Florin Roman.
Potrivit acestuia, ”Dîrzu a încercat un artificiu” și a votat amendamentele în plen, pentru că știa că votul final este cel care contează, în vreme ce Daniel Breaz a părăsit sala cu puțin timp înaintea votului din plen.
Claudiu Răcuci a spus că, cei cinci parlamentari liberali de Alba, au cerut, prin amendamente, bani pentru mai multe obiective care depășesc interesul județean.
”Pentru amenajarea Ansamblului de la Câmpia Libertății, ținând cont că la anul se împlinesc 170 de la Marea Adunare Națională din 1848 sau pentru amenajarea Muzeului Unirii”, a spus Răcuci.
Alți bani au fost ceruți pentru amenajarea unei baze de agrement la Ocna Mureș, pentru domeniul schiabil de la Ursoaia, început în 2011, finalizat 40%, dar și pentru drumuri naționale din Munții Apuseni: de la Turda la Câmpeni, de la Alba Iulia la Arieșeni, de la Abrud la Brad.
Bugetul pe 2017 a fost adoptat, marți, de Parlament.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii