Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Masa populară – un adevărat festin, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Două tone de fasole în cel mai mare ceaun și o tonă de cârnați, pentru românii care au ales să petreacă Ziua Națională în ”Cealaltă Capitală„

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Cetatea Marii Uniri i-a întâmpinat, de 1 Decembrie, pe cei care au ales să petreacă Ziua Națională la Alba Iulia cu o masă populară îmbelșugată. 8.000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite după o rețetă culeasă din bucătăria veche țărănească, gătite în aer liber, într-un adevărat ritual cultural, au reprezentat festinul organizat de autoritățile locale.

Aproape 20 de bucătari celebri, de pe plaiuri mioritice, dar și de pe alte meleaguri, și-au dat mână cu mână pentru a prepara cele 2 tone de fasole în cel mai mare ceaun din România din ingrediente 100% autohntone. O tonă de cârnați a acompaniat feeria infinită de gusturi, iar vinul alb a umplut din belșug paharele”.

Chefii prezenți la Alba Iulia:

Chef Petru Scalestchi – Republica Moldova  – Bucătar personal al ES Ambasadorul  SUA la Chișinău
Chef Toma Ioan Cosmin – Alba Iulia – head chef restaurant «Noblesse Events», producător emisiune culinară
Chef Gabriel Toader – head&owner «Bucătaru’ Țăcănit și Ajutoarele Lui»
Chef Varlescu Emilian – Sibiu – restaurant «Redal»
Chef Sorin Gheorghita – Tulcea – «Pub Palace»
Chef Vlad Bosnea – Focșani – restaurant «L’Atelier»
Chef Emil Armeanca – Sttudgard, Germania
Chef Cesar Alonso Velasquez – Chile, bucatar la «Gargantua» București
Chef Gianny Bănuță  – Pitești – chef executive «Bistro27»
Chef Gabi Munteanu – Pitești – sous chef «Atelier»
Chef Costas Tomescu – Galați – restaurant «Bachus»
Din partea scolii de bucatari unde activează chef Băldean Radu-Sebastian vor veni: Iancu Mihaela – Câmpia Turzii, Istrati Diana – Botoșani, Tomoioaga Sergiu – Borșa, Ciurdarean Adelin – Bistrița Năsăud.
Din partea GRILL WORLD România: Chef Liviu Bosnea; Chef CIOCOIU ȘTEFANIA – coordonator proiect

Spectacolul culinar s-a desfășurat în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, iar mâncarea a fost oferită gratuit din 5 puncte de distribuție.

YouTube video

[nggallery id=3091]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea