Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Ştirea zilei

Veronica Suciu, demisă de Dorin Sandea în 2014, a promovat concursul la Grădinița Nr. 12 din Alba Iulia. Situația în alte instituții de învățământ

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Veronica Suciu, care a fost demisă în 2014 de Dorin Sandea, inspectorul școlar general de atunci al IȘJ Alba, a câștigat concursul organizat de Ministerul Educației la Grădinița cu Program Prelungit din Alba Iulia urmând să ocupe, oficial, această funcție.

Protest parinti gradinita Alba Iulia_ISJ_Dorin Sandea (27)Dorin Sandea a schimbat-o din funcție în 2014 pe Veronica Suciu, fapt ce a generat proteste stradale și nemulțumirea părinților, care i-au cerut demisia inspectorului școlar general.

Sandea a invocat că Veronica Suciu era incompatibilă.

Citește și VIDEO: SCANDALUL Grădinița 12 din Alba Iulia s-a mutat în stradă! Totul despre protestul părinților și soarta directoarei

Veronica Suciu a fost programată, vineri, la proba interviu și la evaluarea CV-ului, la inspectoratul școlar Alba, după ce a promovat testul grilă, în cadrul concursului organizat de Ministerul Educației. Ea a promovat cu 140 de puncte.

Tot astăzi, Gal Laszlo a promovat concursul de director la Liceul Teoretic Romano-Catolic din Alba Iulia, Aurora Maria Hajmasan va conduce Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată” Alba Iulia, iar Georgeta Bordeu a promovat concursul la Grădinița cu Program Prelungi Nr.11 Alba Iulia.

rezultate-isj01

Toți candidații au susținut proba scrisă a concursului în 12 octombrie, iar probele de interviu și evaluare a curriculum-ului vitae se desfășoară în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016, dascălii fiind programați în zile diferite.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare este de 35 de puncte. Sunt declarați ‘admiși’ candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.

Potrivit IȘJ Alba, 131 de candidați, din 150 înscriși, doi fiind absenți, au trecut de proba scrisă a concursului, fiind programați la probele de analiză a CV-ului și la interviu.

În total au fost admise, după testul grilă, 142 de dosare din 170 depuse. Unii profesori candidează pentru ambele posturi, sau chiar pentru două posturi de director la două instituții de învățământ diferite, deoarece legea permite acest lucru. Dacă vor câștiga concursul nu vor putea exercita, însă, două funcții simultan și vor trebui să opteze pentru una dintre ele.

Școlile la care nu sunt candidați înscriși vor avea directori numiți, cu caracter temporar, în condițiile legii.

Concursurile au fost susținute de dascăli în aceleași condiții în care susțin elevii Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în centre supravegheate audio-video. 

„Este declarat ‘promovat’ la concurs candidatul ‘admis’ care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat ‘promovat’ candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae”, precizează MENCȘ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea