Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Albaiulianca Mălina Roşca ţinteşte aurul la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mălina Roşca ţinteşte aurul la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Nmalina-roscau demult, la Suceava şi Vatra Dornei, s-au desfășurat acţiuni de pregătire și selecție a loturilor României pentru Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, ce va avea loc în India, între 9 – 19 decembrie 2016. În urma lor ţara noastră va fi reprezentată de două echipe, formate din câte 5 elevi. Prima beneficiază de finanţare din partea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, iar a doua e susţinută bănesc prin intermediul sponsorizărilor private.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dintre cei 15 elevi calificați în lotul lărgit, ulterior susținerii a 6 probe complexe, reprezentanta Albei, Mălina Roșca a reușit calificarea în prima echipă a României. Pentru eleva din clasa a XII-a, specializarea matematică-informatică (intensiv engleză), a Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, va fi a treia participare la o olimpiadă internațională, anterioarele fiind la Olimpiada Internațională de Astronomie, unde a obținut, spre lauda ei, o medalie de argint și una de bronz. Calificarea din acest an se speră să-i adauge în palmaresul deja impresionant încă o medalie, poate chiar de aur (spre a avea complet “trioul” metalelor strălucitoare care să-i răsplătească inteligenţa şi truda în studiu).

Ţinând cont de gradul foarte mare de dificultate a probelor de la o astfel de competiţie, nu putem decât să-i urăm spor în pregătire și succes în India!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | O femeie din Șugag, care a ”stat la vase” în urmă cu 61 de ani, păstrează și acum unele obiecte primite când era tânără căsătorită

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO | O femeie din Șugag, care a ”stat la vase” în urmă cu 61 de ani, păstrează și acum unele obiecte primite când era tânără căsătorită Maria Lomânar, din Șugag, a participat luni, 6 mai, la ”Statu la vase”, obicei unic în țară ce are loc a doua zi de Paște. Femeia, împreună cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea