Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Precizări de la Ministrul Sănătății: Câți bani vor primi medicii pentru gărzi, de la 1 octombrie. Exemple concrete

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a făcut precizări privind noul sistem de plată a gărzilor pentru medici, care va intra în vigoare de la 1 octombrie 2016.

„Am promis că vom aduce plata gărzilor la nivelul normal. (…) Facem asta astăzi. (…) De la 1 octombrie, plata gărzilor va fi făcută la un alt nivel. (…) Ne apropiem de un nivel rezonabil pentru plata gărzilor”, a spus Voiculescu, miercuri, 31 august, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

El a precizat că detalii despre nivelul plăților pentru toate categoriile de medici și pentru toate categoriile de gărzi pot fi găsite pe site-ul respectpentrumedici.ro.

„Pentru că despre asta este vorba — despre respectul pe care vrem să îl acordăm profesiei medicale, o profesie a cărei importanță nu pot să o subliniez destul pentru România”, a subliniat Voiculescu.

Ministrul Sănătății a dat exemplul unui rezident de anul 3. „Gărzile (…) se fac inclusiv de către rezidenți de la anul 3 încolo. Astfel, un rezident de anul 3, dintr-o unitate clinică, cu un spor de 50%, care este minimum pentru timpul săptămânii, va avea acum o plată netă de 257 de lei, în timpul săptămânii. De asemenea, (…) o gardă pe timpul weekendului, (…) dacă luăm un spor de 100%, vorbim despre 547 de lei. Dacă vorbim despre nivelul minim al sporului, atunci vorbim despre 411 lei. (…) Deci un rezident va câștiga minim pentru o gardă 257 de lei în timpul săptămânii, respectiv 411 lei în timpul weekendului, acesta fiind nivelul minim. La nivelul maxim, vorbim de 547 de lei în timpul weekendului”, a explicat Vlad Voiculescu.

Potrivit ministrului Sănătății, un medic primar, cu o vechime de peste 20 de ani, dintr-o unitate clinică, poate câștiga pentru o gardă în weekend 1.200 de lei.

„Dacă vorbim despre weekend și calculăm cu un spor de 100%, atunci vorbim de 1.200 de lei în mână pentru o gardă în weekend, iar pentru o gardă în timpul săptămânii cu un spor de 75%, adică la un nivel superior, vorbim de 800 de lei bani în mână”, a arătat Voiculescu.

Acesta a precizat că există încă loc de îmbunătățiri în privința plății gărzilor.

„În prezent, acest lucru este ce am putut să facem și cred că e un pas foarte important. Vorbim despre creșteri de la 42% în cazul rezidentului pe care (…) l-am dat ca exemplu (…) până la 90 și ceva la sută”, a mai spus Vlad Voiculescu.

 surse: digi24, agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată ajung în Rai? Credința populară că în această săptâmână ușile Raiului sunt deschise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată ajung în Rai? Credința populară că în această săptâmână ușile Raiului sunt deschise, iar cele ale Iadului închise Săptămâna care urmează după Paște este o perioadă de împlinire sufletească, cea mai curată și mai frumoasă perioadă a calendarului bisericest, numită de către preoți și „Raiul anului bisericesc”, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea