Jidvei a obținut medalia de aur la concursul mondial de vinuri desfășurat în Canada
Jidvei a obținut medalia de aur la concursul mondial de vinuri desfășurat în Canada la Quebec, în perioada 29 mai – 2 iunie, compania participând cu vinurile din soiurile Sauvignon Blanc, Riesling şi Pinot Gris.
În Canada miroase a fructe de pădure, arome proaspete de soc şi fructe tropicale din Podgoria Târnave – Jidvei. Pe primul loc al podiumului au urcat vinurile Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra Jidvei şi vinul spumant Mărgăritar Roze. Degustătorii experţi din America, Europa, Africa şi Asia au apreciat frumuseţea, eleganţa şi armonia vinurilor realizate din plantaţiile viilor ce împodobesc încântătorul podiş al Târnavelor.
An de an vinurile din soiul Sauvignon Blanc au fost şi sunt apreciate pentru culoarea galben verzui strălucitoare, aroma tipică, care se aseamănă cu floarea de soc proaspăt deschis, cu gustul caracteristic de fructe tropicale, eleganţă, armonie şi echilibru. Suprafaţa de 500 de ha de Sauvignon Blanc plantată în ultimii 15 ani a început să-şi arate roadele. Vinul spumant obţinut prin metoda tradiţională cu fermentare în sticlă, alb şi roze este realizat din vinuri cu o aciditate ridicată şi arome de o mare complexitate din soiurile Fetească Regală, Chardonnay, Pinot Noir şi Fetească Albă.
La competiţiile internaţionale din acest an vinul spumant Mărgăritar Roze a încântat consumatorii dar şi examinatorii prin: spumă intensă, perlare fină, o mare bogăţie de arome ce merg spre frumuseţea fructelor de pădure, onctuozitate şi gingăşie. Aurul obţinut vine să răsplătească munca de zi cu zi a celor ce trudesc în vie, a celor care, cu pricepere şi dăruire, menţin prospeţimea, tipicitatea produsului “viu“ vinul, dar şi pasiunea, înţelepciunea şi efortul de zi şi noapte al celor care au crezut şi au realizat cea mai compactă, cea mai de succes companie din viticultura şi vinificaţia românească, domnii Liviu şi Claudiu Necşulescu, care prin investiţii masive în plantaţii, crame şi tehnologii, au redat Jidveiului şi oamenilor de pe Târnave o nouă şansă la o viaţă decentă. Un cuvânt de laudă şi apreciere merită dr. chimist Ioan Buia şi colectivul său de specialişti, de eonologi, ce au dat vinurilor de Jidvei strălucirea aurului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii