Destinații sportive în Alba Iulia. Unde și în ce mod poți face mișcare în ”Cealaltă capitală”
Municipiul Alba Iulia pune la dispoziția amatorilor de sport o gamă largă de posibilități în ceea ce privește atât antrenarea formei fizice, cât și practicarea unui sport, fie el în sala de fitness sau în aer liber. Dintre acestea, vom reaminti doar câteva, cuprinse într-un top 10 în care ordinea prezentării este pur aleatorie, iar turiștii le pot plasa în ordinea preferințelor.
În ultimii ani, amatorii de ciclism din Alba Iulia îți pot exersa abilitățile sportive pe pista de biciclete din zona Valea Popii – Dealul Mamut. Circuitul, cu o lungime de 5 km, care începe de lângă Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad”, străbate pădurea și ajunge în cartierul albaiulian Pâclișa. Recomandarea este de a dispune de o bicicletă cu mai multe viteze, dificultatea traseului fiind variabilă.
Tot din această arie sportivă amintim posibilitatea de a închiria o bicicletă pentru o plimbare „eco” prin Cetatea Alba Carolina, cu ajutorul echipei de la I’Velo, parte a unui program național mai amplu, de bike-sharing. Centrul de închirrieri iVelo din Alba Iulia ar urma să se deschidă în data de 18 aprilie 2016.
Ne îndreptăm apoi atenția spre alte două sporturi preferate în special de tineri – skateboarding și aerobic dance.
Pentru amatorii sporturilor pe role și nu numai, în Alba Iulia există Bastion Skatepark, o pistă variat accidentată, terasată, cu plan înclinat, având în dotare rampe și balustrade specifice. Este situată pe latura de est a Cetății și, față de cota de acces pietonal, diferențele de nivel se situează între 1,20 și 2,50 metri.
Cât priveste posibilitatea de a practica sporturi precum tae-bo, pilates sau aqua gym, Sendy Club, Zen Gym, Spice Fitness, X by Spice, Studio Fitness sunt locurile potrivite.
Sportul practicat în natură are un alt reper în Parcul de aventură Dynamis din Alba Iulia, situat lângă Parcul Dendrologic. Locul perfect pentru momente de relaxare și distracție, traseele parcului sunt alcătuite din elemente suspendate pe copaci sau piloni, ce se pot parcurge folosind echipament corespunzător.
Sportul alb are adepți și în Alba Iulia, de aceea oferta pentru amatorii tenisului este variată. Un exemplu relevant îl reprezintă Baza sportiva Tenis Pro Linca, situată în Cetatea Alba Carolina, care pune la dispoziția celor interesați închirierea de terenuri, precum și posibilitatea de a urma cursuri de inițiere pentru copii și adulți.
Tenis se poate juca și la Winner’s Club Țălnar, complex sportiv situat în zona Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia, care mai pune la dispoziție un teren de fotbal și o piscină. Iubitorii fotbalului pot practica acest sport și la Baza sportivă Mureșul din Drâmbar, localitate aflata în imediata vecinătate a municipiului. Iar amatorii de înot se pot îndrepta spre Bazinul olimpic din Alba Iulia, recent renovat.
Am lăsat la final două sporturi nobile. Primul dintre ele – echitația – poate fi practicat la Centrul de echitație al Ansamblului Arhitectural Hotel Medieval, de pe latura de sud a Cetăţii. Centrul propune cursuri de călărie cu cai de rasă friziană, aduși special din Olanda. Cel de-al doilea sport – golful – atrage amatori și profesioniști la Golf Club Paul Tomiță din Pianu de Jos, de lângă Alba Iulia. (C.M.)
sursa: viziteazaalbaiulia.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii