Rămâi conectat

Curier Județean

Destinații sportive în Alba Iulia. Unde și în ce mod poți face mișcare în ”Cealaltă capitală”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pista biciclete mamutMunicipiul Alba Iulia pune la dispoziția amatorilor de sport o gamă largă de posibilități în ceea ce privește atât antrenarea formei fizice, cât și practicarea unui sport, fie el în sala de fitness sau în aer liber. Dintre acestea, vom reaminti doar câteva, cuprinse într-un top 10 în care ordinea prezentării este pur aleatorie, iar turiștii le pot plasa în ordinea preferințelor.

În ultimii ani, amatorii de ciclism din Alba Iulia îți pot exersa abilitățile sportive pe pista de biciclete din zona Valea Popii – Dealul Mamut. Circuitul, cu o lungime de 5 km, care începe de lângă Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad”, străbate pădurea și ajunge în cartierul albaiulian Pâclișa. Recomandarea este de a dispune de o bicicletă cu mai multe viteze, dificultatea traseului fiind variabilă.

biciclete iveloTot din această arie sportivă amintim posibilitatea de a închiria o bicicletă pentru o plimbare „eco” prin Cetatea Alba Carolina, cu ajutorul echipei de la I’Velo, parte a unui program național mai amplu, de bike-sharing. Centrul de închirrieri iVelo din Alba Iulia ar urma să se deschidă în data de 18 aprilie 2016.

Ne îndreptăm apoi atenția spre alte două sporturi preferate în special de tineri – skateboarding și aerobic dance.

skateparkPentru amatorii sporturilor pe role și nu numai, în Alba Iulia există Bastion Skatepark, o pistă variat accidentată, terasată, cu plan înclinat, având în dotare rampe și balustrade specifice. Este situată pe latura de est a Cetății și, față de cota de acces pietonal, diferențele de nivel se situează între 1,20 și 2,50 metri.

Cât priveste posibilitatea de a practica sporturi precum tae-bo, pilates sau aqua gym, Sendy Club, Zen Gym, Spice Fitness, X by Spice, Studio Fitness sunt locurile potrivite.

parc aventura Alba Iulia02Sportul practicat în natură are un alt reper în Parcul de aventură Dynamis din Alba Iulia, situat lângă Parcul Dendrologic. Locul perfect pentru momente de relaxare și distracție, traseele parcului sunt alcătuite din elemente suspendate pe copaci sau piloni, ce se pot parcurge folosind echipament corespunzător.

Sportul alb are adepți și în Alba Iulia, de aceea oferta pentru amatorii tenisului este variată. Un exemplu relevant îl reprezintă Baza sportiva Tenis Pro Linca, situată în Cetatea Alba Carolina, care pune la dispoziția celor interesați închirierea de terenuri, precum și posibilitatea de a urma cursuri de inițiere pentru copii și adulți.

Tenis se poate juca și la Winner’s Club Țălnar, complex sportiv situat în zona Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia, care mai pune la dispoziție un teren de fotbal și o piscină. Iubitorii fotbalului pot practica acest sport și la Baza sportivă Mureșul din Drâmbar, localitate aflata în imediata vecinătate a municipiului. Iar amatorii de înot se pot îndrepta spre Bazinul olimpic din Alba Iulia, recent renovat.

echitatie cetateAm lăsat la final două sporturi nobile. Primul dintre ele – echitația – poate fi practicat la Centrul de echitație al Ansamblului Arhitectural Hotel Medieval, de pe latura de sud a Cetăţii. Centrul propune cursuri de călărie cu cai de rasă friziană, aduși special din Olanda. Cel de-al doilea sport – golful – atrage amatori și profesioniști la Golf Club Paul Tomiță din Pianu de Jos, de lângă Alba Iulia. (C.M.)

sursa: viziteazaalbaiulia.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea