Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Ştiinţa Bacău 3-0, în primul meci din semifinalele campionatului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj - Stiinta Bacau50Campioana României, Volei Alba Blaj a câştigat primul meci din Sala „Timotei Cipariu”, cu Ştiinţa Bacău, scor 3-0 (25-19, 25-23, 25-21), contând pentru semifinalele Diviziei A1.

Replică dârză a trupei din Moldova, ce a cedat cu greu, însă „Invincibila armada” a dovedit iar că merită să fie considerată principala favorită la titlu. În duelul ultimelor două campioane la volei feminin, Volei Alba Blaj s-a impus în 80 de minute de joc și minimum de seturi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Echipa din „Mica Romă” a început lansat semifinalele, conduce cu 1-0, iar mâine, tot în Sala „Timotei Cipariu” dispută al doilea meci.

*Început în trombă

Într-o sală arhiplină și într-o atmosferă de mare meci, campioana a început în trombă și a condus ostilitățile în primul set. Bacăul nu a lăsat garda jos, deși a fost condusă în permanență și s-a apropiat periculos la 12-10 și mai ales 20-19, când Zakoc a solicitat un time-out ce s-a dovedit decisiv

*Pe muchie de cuțit în setul secund

Al doilea set moldovencele au fost mai prezente în joc și au condus, la diferențe minime, până la primul time-out tehnic, când Blajul s-a instalat la timonă. De la 8-7 campioana s-a distanțat la 10-7, dar a venit replica Științei ce a preluat conducerea cu 12-11, moment în care Zakoc iar a solicitat time-out. Știința se agață de oponente și la al doilea time-out tehnic conduce cu 16-15. Tot Bacăul a fost mai prezentă în joc, punând în dificultate formația din Blaj, Știința ajungând la 23-21, dar dramatismul s-a păstrat și s-a ajuns la 23-23. Cu Vesovic în zi mare, Blajul are o revenire extraordinară și de de la 21-23 câștigă un set muncit cu 25-23

*Al treilea, autoritar

Bacăul, după ce a pierdut printre  degete setul secund a început tare și în al treilea. Fetele lui Grapă au condus cu 3-0, dar iarăși s-au lovit de o întoacere de rezultat, pe serviciul Adinei Salaoru ajungându-se la 8-4. Vizitatoarele erau copleșite și scorul a curs până la 13-5, Blajul regăsindu-și ritmul imperial. Bacăul încearcă să reintre în meci, dar campioanele se mențin la conducere, al doilea time-out regăsindu-le la 16-11. Și până la finalul partidei, Blajul a dominat confruntarea, deși oaspetele s-au apropiat la 23-18, forțându-l iar pe Zakoc să regleze mecanismul cu un time-out, ajungându-se la 23-20. Denisa Rogojinaru a anulat prima minge de meci,dar nu a fost suficient.

Semifinalele se vor disputa după sistemul cel mai bun din cinci meciuri şi vor avea loc în zilele de 26 şi 27 martie (meciurile 1 şi 2), 2 şi 3 aprilie (meciul 3 şi, numai dacă este nevoie, meciul 4) şi 6 aprilie (eventualul meci decisiv).

Au evoluat: Ana Grbac, Jovana Vesovic, Ivana Plchotova, Ioana Nemțanu,  Dubravka Djuric, Adina Salaoru și Marina Vujovic (libero);  Jelena Alajbeg; Vali Rusu,  Anamaria Berdilă,  Denisa Viloiu, Adriana Bobi  (n-a prins lotul Leticia Boscacci,)

Știința Bacău: Baciu, Rogojinaru, Cazacu, Lupu, Moisa, Gavrilescu, Albu; Lurena Ciocian, Irina Radu, Crina Bălțatu, Zarkova, Manu

[nggallery id=1837]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la inaugurarea bazei sportive de la Micești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul FRF, vor fi prezenți în miercuri dimineață la inaugurarea bazei sportive moderne din cartierul Micești din Alba Iulia. Astfel, municipiul reședință de județ va beneficia de un teren sintetic mult așteptat de ani buni, într-o primă fază inaugurarea fiind estimată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea