Alba Iulia: Mihai Pandelea a recunoscut că a ucis-o pe Alina Tănăsie și spune că regretă
Mihai Răzvan Pandelea, tânărul din Alba Iulia, bănuit de uciderea Alinei Bianca Tănasie și-a recunoscut fapta în fața procurorilor și spune că regretă, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, prim-procuror adjunct Daniela Constantin.
”Inculpatul a recunoscut modul în care a comis fapta de omor, a regretat, ne-a precizat că nu își poate explica comiterea acestei fapte, că nu a avut un motiv determinat, iar ulterior a însoțit organele judiciare și procurorul de caz pe raza municipiului Alba Iulia unde a arătat locurile în care a aruncat cele trei telefoane mobile, tableta și inclusiv portofelul cu buletinul victimei Tănăsie. Inculpatul a regretat fapta și își recunoaște vinovăția”, a afirmat prim-procurorul adjunct Daniela Constantin
În cauză urmează să se efectueze și o expertiză medico-legală psihiatrică asupra inculpatului Pandelea Mihai Răzvan.
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 6 ianuarie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul PANDELEA MIHAI RĂZVAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi furt calificat.
La data de 7 februarie 2016, inculpatul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în noaptea de 2/3 februarie 2016, în timp ce se aflau într-un apartament situat în municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, unde locuia cu chirie victima T.A.B. (în vârstă de 23 de ani), inculpatul Pandelea Mihai Răzvan i-a aplicat mai multe lovituri cu două cuţite, leziuni care au condus la decesul acesteia. Ulterior, inculpatul a sustras mai multe bunuri personale ale victimei, respectiv o tabletă, trei telefoane mobile, o geantă personală conţinând portofel, card bancar, acte de identitate şi alte înscrisuri, luând cu el şi cuţitele cu care a comis fapta, în scopul de a acoperi urmele infracţiunii.
În cauză, procurorii au colaborat cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Alba, au beneficiat de suportul tehnic-operativ al Direcţiei de Informaţii şi Protecţiei Internă şi de sprijinul tehnic şi informativ din partea Serviciului Român de Informaţii Alba.
Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii