Clement Negruț (MP): Mai multă grijă pentru cei mici. În Alba Iulia sunt doar două creșe
După cum spuneam și în alte materiale, în Alba Iulia mai sunt foarte multe de făcut, lucruri pe care actualul primar ar fi putut să le realizeze fără nicio problemă în multele mandate pe care le are la activ.
Astăzi (n.r. vineri) voi vorbi despre o problemă cu care se confruntă foarte mulți părinți tineri din Alba Iulia, care sunt nevoiți să apeleze la tot felul de soluții pentru a putea să meargă și la muncă și să aibă grijă și de copii. Mă refer la cazurile părinților cu copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani. Nu o să vă vină să credeți dar în Alba Iulia sunt doar două creșe. Da, ați citit bine. Doar două creșe. Numărul locurilor disponibile este de 105. Chiar dacă populația municipiului este de sub 60 de mii de locuitori ne dăm seama foarte ușor că nevoia este totuși mult mai mare în ceea ce privește locurile la creșă.
O problemă acută o resimt părinții mai ales atunci când copiii lor au vârsta cuprinsă între doi și trei ani deoarece, dacă până la doi ani pot beneficia de concediu de îngrijire a copilului, după această perioadă nu au de ales și trebuie să-și reia activitatea la locul de muncă. Ce pot face în situația aceasta cu copilul care are o vârstă prea mică pentru a fi înscris la grădiniță? E foarte dificil și are foarte mult de suferit cel mic. Mulți părinți forțează lucrurile neavând ce face și își înscriu copiii la grădiniță chiar dacă nu are încă vârsta de trei ani. Acel copil va resimți un impact destul de puternic intrând în acel mediu pentru care nu este pregătit. Sunt copii care ajung la grădiniță și încă nu au renunțat la scutece; unii au dificultăți în ceea ce privește hrana; pentru majoritatea celor care încă nu au trei ani apar riscurile generate de acel mediu polimicrobian, ei neavând încă o imunitate foarte bună. Mai ales dacă sunt înscriși la program prelungit riscurile cresc.
Iată câte probleme pentru familiile tinere cu copii mici. Este evidentă nevoia mai multor creșe. Ar reprezenta chiar o formă de încurajare a natalității în condițiile în care România se confruntă, ca aproape întreaga Europă, cu un spor natural negativ.
Să nu pierdem din vedere că în România se cheltuie atât de mult pe întreținerea unui deținut și atât de puțin pentru un copil. Alocația lunară a uni copil este de doar 80 de lei.
Sunt de părere că trebuie acordată mai multă atenție acestor aspecte pe care le-am semnalat. Pentru o dezvoltare sănătoasă a Alba Iuliei este nevoie locuri de muncă pentru tineri, este nevoie de servicii medicale de calitate, este nevoie de condiții de educație normale, este nevoie nu în ultimul rând de grădinițe și creșe. (V.N.)
Preşedinte MP Alba, deputat Clement Negruţ
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii