Rămâi conectat

Politică Administrație

Klaus Iohannis respinge stigmatizarea musulmanilor din România. “Nu au nicio vină în această chestiune”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aflat în vizită oficilă la Bratislava, unde s-a întâlnit cu omologul său slovac, Klaus Iohannis a declarat că respinge categoric stigmatizarea musulmanilor din România prin măsuri de monitorizare, de genul celor luate de alte state din Uniunea Europeană.

Klaus Iohannis“Terorismul și atacurile teroriste funcționează și au urmări extrem de grave doar dacă reacția este frica și nu vorbesc aici de emoții naturale, aceste tragedii au provocat revoltă, consternare, empatie, tristețe, nu despre asta vorbesc, ci despre frică. Dacă lăsăm frica să pătrundă în țesutul social al țărilor noastre, abia atunci teroriștii își ating obiectivul adevărat și nu avem voie să lăsăm așa ceva să se întâmple. Nu avem voie să lăsăm să fie distrus țesutul social al statelor noastre. Nu avem voie să lăsăm xenofobia, ultranaționalismul, șovinismul să devină relevante în societățile noastre (…)

În niciun caz nu avem voie să lăsăm această frică să ducă la stigmatizarea unor colectivităţi religioase, care nu au nicio vină în această chestiune. Pericolul este mare. Dacă lăsăm în societăţile noastre să apară astfel de stigmatizări, revin umbrele trecutului al căror sfârşit îl comemorăm prin eroii căzuţi. Este foarte periculoasă o astfel de abordare şi data trecută a dus la cea mai groaznică deflagraţie mondială”, a declarat Klaus Iohannis, în conferința comună cu preedintele slovac, Andrej Kiska, la Bratislava.

sursa TVR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei Administrația comunei Mirăslău, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii sediului primăriei. Citește și: Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea