Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!” a avut loc la Sebeş, sub sloganul „Meseria se poartă!”
A cincea ediţie a Galei de Caritate „Deschide-ţi inima!”, eveniment de strângere de fonduri organizat anual de Fundaţia Kronospan, a avut loc în 6 noiembrie 2015, la Sebeş.
Evenimentul din acest an şi-a propus să aducă o viziune proaspătă, modernă şi atractivă asupra învăţământului profesional din România, prin colectarea de fonduri în beneficiul Liceului Tehnologic Sebeş, pentru dotarea materială şi renovarea Atelierelor Şcoală din cadrul instituţiei.
Cauza susţinută în 2015 a avut o dublă semnificaţie: aceea de a asigura un viitor tinerilor care vor deveni profesioniştii de mâine, dar şi de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de studiu pentru elevii liceului. Potrivit instituţiei de învăţământ, Liceul Tehnologic Sebeş găzduieşte peste 1.220 de elevi în anul şcolar 2015-2016, dintre care 874 urmează cursurile învăţământului liceal şi profesional, repartizaţi în 33 de clase. În funcţie de specializarea aleasă, elevii au acces la o ofertă educaţională variată, care presupune pregătire teoretică şi practică în domenii precum electromecanică, fabricarea produselor din lemn, chimie industrială, industrie textilă şi pielărie etc.
Pentru a veni în sprijinul tinerilor, cei 200 de invitaţi care au participat la Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!” au avut posibilitatea de a contribui la strângerea de fonduri prin achiziţionarea unui obiect în cadrul licitaţiei organizate în seara evenimentului, încheierea unui contract de sponsorizare sau prin realizarea unei donaţii în urnele amplasate la locaţie.
Multe companii şi-au anunţat intenţia de a se implica în proiect prin încheierea de contracte de sponsorizare înainte de evenimentul ce a avut loc în 6 noiembrie 2015, iar activitatea de strângere de fonduri este încă în plină desfăşurare. Valoarea totală a fondurilor va fi comunicată ulterior, după încheierea procesului de colectare a sumelor donate.
„Astăzi, pentru prima dată după mult timp, învăţarea unei meserii redevine o prioritate a tinerelor generaţii, conştiente de utilitatea pe care o poate avea dezvoltarea unor deprinderi practice. De aceea, Fundaţia Kronospan doreşte să se implice în formarea viitorilor profesionişti şi sprijină Liceul Tehnologic Sebeş pentru dotarea atelierelor sale cu echipamente moderne, conforme cu cerinţele tehnologice actuale. Le mulţumim celor care s-au alăturat acţiunii noastre cu atâta căldură şi implicare şi îi aşteptăm să fie alături de noi şi la ediţiile viitoare ale Galei”, a declarat Dr. Oana Bodea, Preşedinte Fundaţia Kronospan.
Programul serii a inclus un recital de vioară susţinut de violonistul Octavian Ioan Pîrlea, momente artistice susţinute de „Haydn Deane and His Big Band”, trupa Fantasy Dance Sibiu şi actriţa Gabriela Neagu de la Teatrul Naţional „Radu Stanca”, Sibiu, dar şi o licitaţie cu strigare, în cadrul căreia au putut fi achiziţionate obiecte de artă şi vestimentare cu scopul de a sprijini Liceul Tehnologic Sebeş.
„Doresc să le mulţumesc organizatorilor Galei de Caritate „Deschide-ţi inima!” pentru faptul că au fost încă o dată alături de noi şi au acordat o şansă învăţământului profesional din Sebeş, transformând astfel o Cenuşăreasă – Atelierele Şcoală – într-o regină a balului. Pregătirea profesională a elevilor se bazează pe un colectiv de cadre didactice-ingineri şi maiştri-instructori calificaţi, care formează o echipă competentă în ceea ce priveşte partea teoretică. Dar desăvârşirea calificării profesionale include şi pregătirea practică. Misiunea şcolii este aceea de a pregăti tinerii pentru integrarea pe piaţa muncii, de a-i familiariza cu tehnologia, astfel încât să se poată încadra cât mai uşor la viitoarele locuri de muncă. Dotarea Atelierelor Şcoală devine astfel o necesitate, iar de rezultatele ei vor beneficia 345 de elevi din învăţământul profesional. Meseria este o podoabă care nu se va demoda niciodată!”, a declarat Cristina Câmpean, Directorul Liceului Tehnologic Sebeş.
Începând cu anul 2011, Fundaţia Kronospan organizează anual Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!”. Ediţia din 2012 a marcat începutul unei colaborări deosebite cu artiştii Operei Braşov, iniţiind astfel şi primul Bal al Operei, un eveniment de înaltă ţinută.
Până acum, Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!” a însemnat:
- 2011: 74.116,36 RON pentru Fundaţia Hospice Casa Speranţei, pentru pacienţii cu boli incurabile;
- 2012: 153.568 RON pentru Fundaţia Spitalul de Copii Braşov şi Spitalul Municipal Sebeş, Secţia Pediatrie, pentru achiziţionarea de aparatură medicală;
- 2013: 76.878 RON direcţionaţi către Filarmonica Braşov, pentru achiziţionarea unui pian de concert;
- 2014: 86.800 RON direcţionaţi către Asociaţia Copiii de Cristal Braşov şi Organizaţia TREBUIE! Sebeş.
comunicat de presă Kronospan Sebeș
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia Marți, 26 noiembrie 2024, de la ora 19.00, sunteți invitați la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, la spectacolul Domnul de Pourceaugnac, după Moliere, o comedie clasică din repertoriul SKEPSIS. Domnul de Pourceugnac este un […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918