Rămâi conectat

Cultură Educație

Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!” a avut loc la Sebeş, sub sloganul „Meseria se poartă!”

Publicat

în

A cincea ediţie a Galei de Caritate „Deschide-ţi inima!”, eveniment de strângere de fonduri organizat anual de Fundaţia Kronospan, a avut loc în 6 noiembrie 2015, la Sebeş.

Evenimentul din acest an şi-a propus să aducă o viziune proaspătă, modernă şi atractivă asupra învăţământului profesional din România, prin colectarea de fonduri în beneficiul Liceului Tehnologic Sebeş, pentru dotarea materială şi renovarea Atelierelor Şcoală din cadrul instituţiei.

Gala Kronospan 2015-1821Cauza susţinută în 2015 a avut o dublă semnificaţie: aceea de a asigura un viitor tinerilor care vor deveni profesioniştii de mâine, dar şi de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de studiu pentru elevii liceului. Potrivit instituţiei de învăţământ, Liceul Tehnologic Sebeş găzduieşte peste 1.220 de elevi în anul şcolar 2015-2016, dintre care 874 urmează cursurile învăţământului liceal şi profesional, repartizaţi în 33 de clase. În funcţie de specializarea aleasă, elevii au acces la o ofertă educaţională variată, care presupune pregătire teoretică şi practică în domenii precum electromecanică, fabricarea produselor din lemn, chimie industrială, industrie textilă şi pielărie etc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a veni în sprijinul tinerilor, cei 200 de invitaţi care au participat la Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!” au avut posibilitatea de a contribui la strângerea de fonduri prin achiziţionarea unui obiect în cadrul licitaţiei organizate în seara evenimentului, încheierea unui contract de sponsorizare sau prin realizarea unei donaţii în urnele amplasate la locaţie.

Multe companii şi-au anunţat intenţia de a se implica în proiect prin încheierea de contracte de sponsorizare înainte de evenimentul ce a avut loc în 6 noiembrie 2015, iar activitatea de strângere de fonduri este încă în plină desfăşurare. Valoarea totală a fondurilor va fi comunicată ulterior, după încheierea procesului de colectare a sumelor donate.

„Astăzi, pentru prima dată după mult timp, învăţarea unei meserii redevine o prioritate a tinerelor generaţii, conştiente de utilitatea pe care o poate avea dezvoltarea unor deprinderi practice. De aceea, Fundaţia Kronospan doreşte să se implice în formarea viitorilor profesionişti şi sprijină Liceul Tehnologic Sebeş pentru dotarea atelierelor sale cu echipamente moderne, conforme cu cerinţele tehnologice actuale. Le mulţumim celor care s-au alăturat acţiunii noastre cu atâta căldură şi implicare şi îi aşteptăm să fie alături de noi şi la ediţiile viitoare ale Galei”, a declarat Dr. Oana Bodea, Preşedinte Fundaţia Kronospan.

Programul serii a inclus un recital de vioară susţinut de violonistul Octavian Ioan Pîrlea, momente artistice susţinute de „Haydn Deane and His Big Band”, trupa Fantasy Dance Sibiu şi actriţa Gabriela Neagu de la Teatrul Naţional „Radu Stanca”, Sibiu, dar şi o licitaţie cu strigare, în cadrul căreia au putut fi achiziţionate obiecte de artă şi vestimentare cu scopul de a sprijini Liceul Tehnologic Sebeş.

„Doresc să le mulţumesc organizatorilor Galei de Caritate „Deschide-ţi inima!” pentru faptul că au fost încă o dată alături de noi şi au acordat o şansă învăţământului profesional din Sebeş, transformând astfel o Cenuşăreasă – Atelierele Şcoală – într-o regină a balului. Pregătirea profesională a elevilor se bazează pe un colectiv de cadre didactice-ingineri şi maiştri-instructori calificaţi, care formează o echipă competentă în ceea ce priveşte partea teoretică. Dar desăvârşirea calificării profesionale include şi pregătirea practică. Misiunea şcolii este aceea de a pregăti tinerii pentru integrarea pe piaţa muncii, de a-i familiariza cu tehnologia, astfel încât să se poată încadra cât mai uşor la viitoarele locuri de muncă. Dotarea Atelierelor Şcoală devine astfel o necesitate, iar de rezultatele ei vor beneficia 345 de elevi din învăţământul profesional. Meseria este o podoabă care nu se va demoda niciodată!”, a declarat Cristina Câmpean, Directorul Liceului Tehnologic Sebeş.

Începând cu anul 2011, Fundaţia Kronospan organizează anual Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!”. Ediţia din 2012 a marcat începutul unei colaborări deosebite cu artiştii Operei Braşov, iniţiind astfel şi primul Bal al Operei, un eveniment de înaltă ţinută.

Până acum, Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!” a însemnat:

  • 2011: 74.116,36 RON pentru Fundaţia Hospice Casa Speranţei, pentru pacienţii cu boli incurabile;
  • 2012: 153.568 RON pentru Fundaţia Spitalul de Copii Braşov şi Spitalul Municipal Sebeş, Secţia Pediatrie, pentru achiziţionarea de aparatură medicală;
  • 2013: 76.878 RON direcţionaţi către Filarmonica Braşov, pentru achiziţionarea unui pian de concert;
  • 2014: 86.800 RON direcţionaţi către Asociaţia Copiii de Cristal Braşov şi Organizaţia TREBUIE! Sebeş.

comunicat de presă Kronospan Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare