Mihai Apolzan, candidatul vechiului PNL la Primăria Sebeș. Va intra în competiția internă cu Dorin Nistor – susținut de fostul PDL
Candidatul vechiului PNL la Primăria municipiului Sebeș este Mihai Apolzan a afirmat, duminică, copreședintele PNL Alba Adrian Teban.
Apolzan va intra, cel mai probabil, în competiția internă doar cu Dorin Nistor, candidatul susținut de fostul PDL.
Adrian Teban susține că Apolzan este persoana potrivită pentru Primăria Sebeș.
”Am ținut cont în această desemnare de faptul că la alegerile prezidențiale oamenii și-au dorit o altă clasă politică și mi se pare normal ca la alegerile locale să venim cu propuneri noi. Cred că actualii reprezentanți ai administrației locale de la Sebeș și-au cam spus ce aveau din punct de vedere administrativ și cred că o echipă de oameni tineri, cu perspectivă, capabilă să aibă o viziune pe termen mediu și lung, poate să schimbe lucrurile. El este un om născut în Sebeș, crescut în Sebeș, format în Sebeș, un lucru care contează foarte mult din punct de vedere al atașamentului față de această localitate”, a spus Adrian Teban.
Teodor Atanasiu a spus că Sebeșul are ”cea mai anchilozată administrație publică locală”.
”Pentru Sebeș am găsit o soluție cu un tânăr care a făcut ceva în viață, și are un portofoliu de realizări pe care-l poate arăta, și în același timp un tânăr curat, fără schelet în dulap, capabil să dea o nouă viziune municipiului Sebeș”, a spus Atanasiu.
Adrian Apolzan, de profesie inginer topograf, originar din Sebeș, este căsătorit și are doi copii. În prezent e ing. șef la Oficiul de Cadastru și publicitate imobiliară Alba.
Apolzan a afirmat că ”cei numiți în funcții” nu sunt în stare să demonstreze dacă la Sebeș ”aerul este poluat sau nu” și vrea ”instalarea unei noi stații de monitorizare a calității aerului”, de ultimă generație, care să fie în conformitate cu standardele europene de mediu.
Candidatul susținut de Teodor Atanasiu s-a arătat nemulțumit și de faptul că administrația locală nu reușește să pornească absorbția fondurilor europene.
”Am luat decizia de a mă înscrie în această cursă internă deoarece, la fel ca majoritatea cetățenilor din Sebeș, vedem cum, zi de zi și an de an, deciziile care privesc administrația locală se iau fie foarte greu, fie foarte greșit. În acest sens aș vrea să deschid discuția asupra unor teme importante pe care cetățenii din Sebeș le consideră esențiale pentru dezvoltarea cetățenilor (…) Vedem cum administrația publică locală nu reușește nici măcar după 8 ani de zile să pornească absorbția fondurilor europene în timp ce în alte orașe și municipii din județ au fost atrase milioane și zeci de milioane de euro pentru modernizarea localităților. Ca și comparație, aș vrea să vă informez că bugetul Sebeșului de investiții pentru anul 2015 este 17 milioane de lei. Tot pentru 2015, bugetul Cugirului este de 30 de milioane de lei, 10 milioane de lei provenind de la bugetul local și 20 de milioane de lei din fonduri europene. Locuiesc în centrul istoric și văd cum acesta e uitat de către administrația locală. E locul în care cetățenii ies pentru a se relaxa după o zi de muncă, dar care e uitat de administrație și nu se vede niciun fel de implicare. La Sebeș se putea face ceea ce a făcut Iohannis la Sibiu, sau Hava la Alba Iulia, și astfel municipiul se putea dezvolta și din punct de vedere turistic”, a afirmat Mihai Apolzan.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii