Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO Mircea Hava, discurs emoționant, amuzant și sfătos, la inaugurarea ”Academiei Doamnelor” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

În 7 minute, primarul Mircea Hava a impresionat, amuzat și entuziasmat femeile prezente la inaugurarea ”Academiei Doamnelor” din Alba Iulia, fiind atent să atingă în discurs toate cele trei elemente esențiale ale retoricii de tip aristotelic: ethos, pathos şi logos.

Inaugurare Academia Doamnelor, la Alba Iulia01

Edilul le-a transmis doamnelor că sunt foarte importante, iar fără ele, bărbații nu s-ar fi descurcat singuri, citând chiar un proverb chinezesc care spune că <<Bărbatul este capul familiei, iar femeia este gâtul și îl întoarce cum vrea ea>>. Totodată, Hava a parafrazat dintr-un celebru scriitor columbian Gabriel García Márquez care afirma într-unul dintre romane ”Nu te iubesc pentru ceea ce ești ci te iubesc pentru ceea ce ai reușit să faci din mine”.

Hava nu a uitat să dea sfaturi. ”Luați-o și traduceți-o fiecare pentru dvs., legat de cel care îl aveți lângă dvs., de cel pe care vreți să-l aveți lângă dvs., și întrebați-vă de foarte multe ori de ce îl aveți așa și de ce nu îl aveți cum vreți. Să știți că este așa cum vreți dacă știți să-l faceți așa cum vreți”, a afirmat acesta, neuitând, la fel ca la majoritatea discursurilor, să fie de partea auditoriului. ”Dumneavoastră știți (n.r. să faceți) treaba aceasta”, a încheiat acesta.

Primarul a arătat că, pentru el, femeia a fost mereu egală cu bărbatul. ”Rămân uimit, nu știu, poate așa e la mine, Doamne cât sunteți de asuprite! Rămân uimit și mă gândesc cât sunt eu de asuprit! Toată viața mea am fost înconjurat de foarte multe femei și cred, nu cred, sunt sigur, că asta m-a ajutat să fac ceea ce am făcut. În liceu, în clasa mea, au fost 22 de fete și 6 băieți. La facultate la fel. Pentru mine, femeia a fost un partener egal”.

Hava a lăudat și doamnele din administrația locală care se mai numește ”Primăria în fustă”, dat fiind numărul mare al persoanelor de sex feminin care sunt în funcții de conducere. ”Această primărie în fustă are aceste rezultate pentru că este în fustă. Femeile sunt altfel. Știți să munciți mai mult, știți să vă împărțiți timpul altfel și, câteodată, când aveți timp și chef mai aveți grijă și de cel care stă lângă voi (…) Aș fi vrut să văd mai multe doamne din primărie aici. Știu că toate au contribuit. Știu că la noi cazanul fierbe pentru că ne pregătim pentru ce înseamnă următoarele fonduri europene – noi știm să le luăm. Această administrație mică cu direcția de programe și cu oamenii din primărie a reușit în celălalt sezon al fondurilor europene să acceseze aproape 200 de milioane de euro”, a mai spus Hava.

Citește și ”Academia Doamnelor” din Alba Iulia, inaugurată într-o atmosferă elegantă și optimistă. ASR Principesa Maria a României și Andreea Esca, printre invitați

La un astfel de moment inaugural, edilul a amintit și de soția sa. ”Poate niciodată nu am fost atât de emoționat și niciodată nu mi-am învârtit atât verigheta pe deget. Asta nu că mă deranjează, parcă mă calmează, pentru că știu că undeva este cineva care se gândește la mine și aș fi fost bucuros să o văd și pe ea aici, însă, cred, toți au job-uri și trebuie să-și facă treaba”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2024: Când se afișează notele pentru elevii de clasa a VIII-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2024: Când se afișează notele pentru elevii de clasa a VIII-a Ministerul Educației a anunțat că rezultatele la Evaluare Națională 2024 vor fi afișate pe pagina dedicată de pe edu.ro și la școlile unde au susținut elevii examenele, pe data de 3 iulie, până la ora 14.00. Rezultatele la Evaluare Națională 2024, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea