Comuna din Alba în care se vorbește numai la ”celular”! În fiecare casă, dar și instituție, există cel puțin un telefon mobil
Într-o comună din județul Alba nu există familie care să nu aibă în casă cel puțin un telefon mobil. Am putea să o numim comuna cu oameni fițoși, însă nu, nu e vorba despre asta. Celularele au ajuns pe mâna sătenilor din cauza furnizorului de servicii, care le-a înlocuit telefoanele fixe cu telefoane mobile. Așa s-a ajuns acum ca și badea din deal, dar și cel din vale, să vorbească la celular.
Tehnologia modernă a ajuns în județul Alba până și în cătune. În Mogoș, o comună așezată în sud-estul Munților Apuseni, cu 21 de sate în componență, în toate casele, dar și instituțiile publice există telefoane mobile. Iar asta nu pentru că și-au dorit ei telefoane fără fir, ci din cauza operatorului de telefonie.
Potrivit explicațiilor oferite de reprezentanții Primăriei Mogoș, firma Telekom România nu mai poate folosi licența pentru sistemul de transmisie prin unde radio, astfel că, din luna februarie, soluția acesteia pentru remedierea problemei de comunicare a oamenilor cu lumea a fost înlocuirea vechilor aparate cu telefoane mobile clasice, în aceleași condiții contractuale.
Așa se face că, în comuna Mogoș atât funcționarii publici din primărie, școală și poliție, cât și sătenii au și uitat de telefonia fixă și vorbesc acum, vrând-nevrând, numai la telefoane mobile!
Și, din câte am înțeles, la cei mai mulți au început să le placă. Asta deoarece pot să vorbească de oriunde: de pe dealurile unde se află cu vacile la pășunat, din tarlaua de unde acum își scot cartofii, de la grajd, din cotețul unde dau mâncare la porci sau la păsări, etc. Poate firma Telekom va găsi cumva de cuviință să le lase cu totul localnicilor…Bineînțeles, după ce le reinstalează telefoanele fixe!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii