Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comuna din Alba în care se vorbește numai la ”celular”! În fiecare casă, dar și instituție, există cel puțin un telefon mobil

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

comuna mogosÎntr-o comună din județul Alba nu există familie care să nu aibă în casă cel puțin un telefon mobil. Am putea să o numim comuna cu oameni fițoși, însă nu, nu e vorba despre asta. Celularele au ajuns pe mâna sătenilor din cauza furnizorului de servicii, care le-a înlocuit telefoanele fixe cu telefoane mobile. Așa s-a ajuns acum ca și badea din deal, dar și cel din vale, să vorbească la celular.

Tehnologia modernă a ajuns în județul Alba până și în cătune. În Mogoș, o comună așezată în sud-estul Munților Apuseni, cu 21 de sate în componență, în toate casele, dar și instituțiile publice există telefoane mobile. Iar asta nu pentru că și-au dorit ei telefoane fără fir, ci din cauza operatorului de telefonie.

Potrivit explicațiilor oferite de reprezentanții Primăriei Mogoș, firma Telekom România nu mai poate folosi licența pentru sistemul de transmisie prin unde radio, astfel că, din luna februarie, soluția acesteia pentru remedierea problemei de comunicare a oamenilor cu lumea a fost înlocuirea vechilor aparate cu telefoane mobile clasice, în aceleași condiții contractuale.

Așa se face că, în comuna Mogoș atât funcționarii publici din primărie, școală și poliție, cât și sătenii au și uitat de telefonia fixă și vorbesc acum, vrând-nevrând, numai la telefoane mobile!

Și, din câte am înțeles, la cei mai mulți au început să le placă. Asta deoarece pot să vorbească de oriunde: de pe dealurile unde se află cu vacile la pășunat, din tarlaua de unde acum își scot cartofii, de la grajd, din cotețul unde dau mâncare la porci sau la păsări, etc. Poate firma Telekom va găsi cumva de cuviință să le lase cu totul localnicilor…Bineînțeles, după ce le reinstalează telefoanele fixe!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea