Lider PSD Alba: Primăria datorează albaiulienilor o bază sportivă. Nu înțeleg de ce DNA-ul doarme pe bani publici
Deputatul Călin Potor, vicepreședinte al PSD Alba, a readus în atenția opiniei publice situația în care se află Primăria Alba Iulia cu privire la obligațiile legale care îi revin cu privire la construirea unei baze sportive în locul celei dispărute odată cu construirea mall-ului pe terenul fostului stadion Mecanica din municipiul reședință de județ.
Joi, într-o conferință de presă, parlamentarul și-a exprimat indignarea cu privire faptul că deși Legea Sportului, valabilă și la acea vreme, stabilește clar că schimbarea destinației unei baze sportive se poate face doar dacă se construiește la schimb o alta similară, Primăria Alba Iulia refuză de atâția ani să intre în legalitate, sărăcind totodată comunitatea de utilitatea unei baze sportive.
În același timp, Potor spune că nu înțelege de ce procurorii DNA Alba Iulia dorm pe bani publici, în condițiile în care colegii lor din București, într-un caz similar, își fac treaba. Acesta a oferit exemplul dosarului retrocedărilor ilegale din Parcul IOR (Titan), instrumentat de DNA, unde pe terenul fostei baze sportive „Spartac” a fost construit un mall.
Social-democratul susține că realizarea mall-ului din Alba Iulia este ceva benefic pentru oraș, însă “legea este lege”, iar Consiliul Local care a aprobat atunci hotărârea prin care a fost schimbată destinația fostului station Mecanica, fără să se asigurea că se construiește altul în loc, trebuie să răspuundă împreună cu edilul Mircea Hava.
„Foarte bine că avem mall. Dar unde este baza sportivă care trebuia construită înainte să fie schimbată destinația acelui teren pe care s-a construit. Fac o invitație DNA să găsească baza sportivă ridicată în locul celei vechi (…)
Nu înțeleg de ce DNA-ul doarme pe bani publici !?!”, a declarat deputatul PSD de Alba Călin Potor.
Pentru a întări cele spuse, liderul PSD Alba a amintit faptul că pe stadionul 2 al FC Unirea au fost construite blocuri ANL și locuințe sociale, subliinind totodată că sub conducerea lui Mircea Hava, municipiul Alba Iulia a rămas fără trei stadioane – Mecanica, 2 Cetate și cel de rugby care funcționa în zona Schit.
În anul 2005, Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, anunța semnarea contractului de asociere intre Consiliului Local Alba Iulia si Mall Alba, precizând că investitorul se obligă sa realizeze investitiile necesare construirii si gestionarii centrului comercial, precum și să amenajeze si sa modernizeze cel de-al doilea teren al stadionului Cetate, la un standard corespunzator. Potrivit contractului, investitorul are concesionat dreptul de folosinta asupra terenului pe o perioada de 49 de an iar Consiliul Local Alba Iulia incasează o parte din profitul mall-ului, dar nu mai putin de 24.000 de euro pe an.
B.P.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii