Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lider PSD Alba: Primăria datorează albaiulienilor o bază sportivă. Nu înțeleg de ce DNA-ul doarme pe bani publici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul Călin Potor, vicepreședinte al PSD Alba, a readus în atenția opiniei publice situația în care se află Primăria Alba Iulia cu privire la obligațiile legale care îi revin cu privire la construirea unei baze sportive în locul celei dispărute odată cu construirea mall-ului pe terenul fostului stadion Mecanica din municipiul reședință de județ.

 

VIDEO Călin Potor anunță că va depune denunț la DNA dacă Hava și Crețu nu publică situația cu sumele primite de la Ministerul lui Udrea și documentele financiare cu plata serviciilor de consultanțăJoi, într-o conferință de presă, parlamentarul și-a exprimat indignarea cu privire faptul că deși Legea Sportului, valabilă și la acea vreme, stabilește clar că schimbarea destinației unei baze sportive se poate face doar dacă se construiește la schimb o alta similară, Primăria Alba Iulia refuză de atâția ani să intre în legalitate, sărăcind totodată comunitatea de utilitatea unei baze sportive.

 

În același timp, Potor spune că nu înțelege de ce procurorii DNA Alba Iulia dorm pe bani publici, în condițiile în care colegii lor din București, într-un caz similar, își fac treaba. Acesta a oferit exemplul  dosarului retrocedărilor ilegale din Parcul IOR (Titan), instrumentat de DNA, unde pe terenul fostei baze sportive „Spartac” a fost construit un mall.

 

Social-democratul susține că realizarea mall-ului din Alba Iulia este ceva benefic pentru oraș, însă “legea este lege”, iar Consiliul Local care a aprobat atunci hotărârea prin care a fost schimbată destinația fostului station Mecanica, fără să se asigurea că se construiește altul în loc, trebuie să răspuundă împreună cu edilul Mircea Hava.

 

„Foarte bine că avem mall. Dar unde este baza sportivă care trebuia construită înainte să fie schimbată destinația acelui teren pe care s-a construit. Fac o invitație DNA să găsească baza sportivă ridicată în locul celei vechi (…)

Nu înțeleg de ce DNA-ul doarme pe bani publici !?!”, a declarat deputatul PSD de Alba Călin Potor.

 

Pentru a întări cele spuse, liderul PSD Alba a amintit faptul că pe stadionul 2 al FC Unirea au fost construite blocuri ANL și locuințe sociale, subliinind totodată că sub conducerea lui Mircea Hava, municipiul Alba Iulia a rămas fără trei stadioane – Mecanica, 2 Cetate și cel de rugby care funcționa în zona Schit.

În anul 2005, Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, anunța semnarea contractului de asociere intre Consiliului Local Alba Iulia si Mall Alba, precizând că investitorul se obligă sa realizeze investitiile necesare construirii si gestionarii centrului comercial, precum și să amenajeze si sa modernizeze cel de-al doilea teren al stadionului Cetate, la un standard corespunzator. Potrivit contractului, investitorul are concesionat dreptul de folosinta asupra terenului pe o perioada de 49 de an iar Consiliul Local Alba Iulia incasează o parte din profitul mall-ului, dar nu mai putin de 24.000 de euro pe an.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea