Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România riscă să rămână fără fonduri europene! Germania cere sancțiuni pentru statele UE care resping cotele de refugiați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România, Ungaria, Cehia și Slovacia s-au opus, luni seară, în Consiliul Justiție și Afaceri Interne, impunerii de cote obligatorii de refugiați pentru statele membre iar ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a declarat că statele care nu acceptă decizia Comisiei Europene ar trebui să fie sancționate. În acest sens, oficialul german a amintit că țările care resping schema de relocare propusă sunt beneficiare de fonduri structurale.

iohannis„Cred că trebuie să vorbim despre mijloace de presiune”, a declarat el la postul de televiziune german ZDF. Țările care refuză repartizarea refugiaților stabilită conform cotelor ‘sunt țări care primesc numeroase fonduri structurale”, a insistat el, considerând că ”ar fi drept să primească mai puține mijloace financiare”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Cred, prin urmare, că trebuie să discutăm despre modalități de exercitare a presiunii”, a spus Maiziere într-un interviu pentru ZDF.

Miniştrii Justiţiei şi Afacerilor Interne (JAI), reuniţi luni la Bruxelles, nu au reuşit să adopte o decizie privind planul Comisiei Europene de a repartiza 120.000 de refugiaţi, în urma opoziţiei ferme a Ungariei, României, Cehiei şi Slovaciei, însă o nouă reuniune va avea loc la 8 octombrie.

Ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, care a prezidat reuniunea de luni, a declarat presei că „nu toată lumea este la bord”, relatează publicaţia electronică EUObserver. Pe lângă opoziţia fermă a Ungariei, României, Cehiei şi Slovaciei, Polonia ar avea o poziţie ezitantă, potrivit unei surse europene, în timp ce Letonia, care nu a trimis un ministru la reuniune, ar fi de asemenea împotrivă.

Concluziile reuniunii, redactate de preşedinţia luxemburgheză a UE, arată că „toate statele membre îşi confirmă disponibilitatea de a participa” la schema de repartizare, o formulare care a generat confuzie, însă potrivit unei alte surse europene, francezii i-au convins pe ceilalţi miniştri că „disponibilitate” înseamnă „voluntar”.

Asselborn a afirmat însă că „este prea devreme pentru a adopta o decizie astăzi (luni-n.r.)” despre cum pot fi ajutate miile de persoane care îşi riscă vieţile pentru a ajunge în Uniunea Europeană. El a precizat că planul Comisiei este „o bază pentru un acord” care urmează să fie adoptat în octombrie. „Procedurile trebuie respectate”, a subliniat el.

Următorul pas este demararea discuţiilor la nivelul grupului de lucru din Consiliu, care reprezintă statele membre UE. Astfel, trebuie stabilite detaliile pentru ca o decizie formală să poată fi luată la o reuniune a Consiliului JAI din Luxemburg, pe 8 octombrie. Dar o altă reuniune a miniştrilor ar putea fi convocată până la sfârşitul lunii, în urma deciziilor luate de câteva state membre pentru a limita fluxul de imigranţi la frontiere. (Z.U.)

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea