Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

SONDAJ CSCI: Scade încrederea în Iohannis iar PNL rămâne în topul preferinţelor alegătorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Datele celui mai recent sondaj CSCI relevă faptul că președintele Klaus Iohannis continua sa fie personalitatea politică in care românii au cea mai mare încredere, însă ”rating-ul” său este în scădere – 59% la data actuală, comparativ cu 78% în decembrie 2014. Este urmat de Sorin Oprescu (40% atat în august 2015, cât și în decembrie 2014), Victor Ponta (35%, comparativ cu 36% în decembrie 2014) și Călin Popescu Tăriceanu (33%, comparativ cu 36% în decembrie 2014).

sondaj

Conform aceluiași sondaj, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 41% dintre români ar vota Noul PNL, iar 37% ar vota PSD. UDMR și M10 ar fi votate de 5% dintre români, iar ALDE, PMP și PRU ar câștiga, fiecare, câte 3% din voturile românilor. UNPR ar fi votat de 2% dintre români.

Datele mai arată că 47% dintre români consideră că în guvernarea Ponta economia României s-a îmbunătatit, 31% cred că economia României a rămas la același nivel ca înaintea guvernării Ponta, iar 20% dintre români cred că economia României s-a înrăutățit în timpul actualei guvernări.

De asemenea, 44% dintre români consideră că, în momentul de față, România se îndreaptă într-o direcție bună iar 49% cred că direcția spre care țara se îndreaptă este una greșită.
Întrebați cât de mulțumiți sunt în general de felul în care trăiesc, 57% dintre repondenți se declară mulțumiți, iar 43% sunt nemulțumiți.

• Volumul esantionului: 1021 persoane
• Tipul esantionului: national, multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor
• Reprezentativitate: eroarea limita este de ±3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%
• Chestionarele au fost aplicate prim metoda CATI
• Perioada anchetei: 10 – 17 august 2015

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea