Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Performanţă unică: Bistra, dublă câştigătoare a Campionatului Munţilor Apuseni | Competiţia dedicată fotbalului din mediul rural, lăudată de preşedintele FRF

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 600 de spectatori au asistat duminică la Sălciua la finalele din 2015 la Campionatului Munţilor Apuseni. A 6-a ediţie a mult îndrăgitului turneu a fost dominată de Bistra, comună ce a scrBistra Campionatul Muntilor Apuseni 12is istorie fotbalistică. Cu câte 6 victorii obţinute, bistrenii au cucerit ambele titluri, atât la seniori, cât şi la copii, o performanţă remarcabilă, unică până în actualul moment la acest capitol.

Dar iată rezultatele înregistrate: *copii, finala mare: Avram Iancu – Bistra 1-4; finala mică: Sălciua – Ciuruleasa 0-3; *seniori, finala mare: Albac – Bistra 1-4; finala mică: Poiana Vadului – Arieşeni 4-9.
Cu acest “event”, echipa din Bistra şi-a apărat titlul adjudecat anul trecut la seniori, secţiune la care trei echipe au câte două titluri: Sohodol (2010, 2013) şi Roşia Montană (2011, 2012), Bistra (2014, 2015). În schimb, la copii, bistrenii sunt la al treilea succes, după cele din 2012 şi 2013, mai impunându-se Sălciua în 2011 şi Ciuruleasa (anul trecut). “Am asistat la o competiţie de tradiţie şi îi felicit pe iniţiatorii unei asemenea întreceri. Campionatul Munţilor Apuseni reprezintă un adevărarat model pe care dorim să-l implementăm şi în alte judeţe, pentru că fotbalul din mediul rural are o componentă extrem de importantă în fotbalul românesc”, a menţionat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal după încheierea celei de-a 6-a ediţii a competiţiei organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba.
Pe lângă premierea echipelor calificate în “careul de aşi”, festivitatea a mai cuprins şi oferirea altor distincţii, respectiv premiul “Fair Play”, golgheterul turneului, MVP-ul finalei, jucătorul campionatului, portarul campionatului (la ambele secţiuni).

*Amical de lux

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF prezent la finalele CMA a fost implicat şi în meciul demonstrativ “încins” între echipele Sălciua şi prietenii, respectiv AJF Alba şi prietenii. Partida s-a incheiat nedecis, un 4-4 ca la teatru, printre “actori” numărându-se Vasile Lombrea – primarul din localitate, Ovidiu Maier, Mihai Dăscălescu, Sorin Corpodean, Cristian Petropulos, Ovidiu Hulea, Mihai Ţîra, Costică Moldovan sau Marius Dup.

[nggallery id=860]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea