Mircea Geoană îi admiră pe activiștii care luptă împotriva Proiectului Roșia Montană: ”Mișcarea civică creată reprezintă o gură de aer proaspăt pentru democrația românească”
Președintele PSRO, Mircea Geoană, i-a lăudat la Radio Unirea FM pe opozanții Proiectului Roșia Montană, declarând că ” Mișcarea creată reprezintă o gură de aer proaspăt pentru democrația românească” și că este de apreciat modul în care lumea s-a implicat într-o cauză civică:
”Nu vă dați seama cât de mult a contat vocea celor care s-au opus Proiectului Roșia Montană! Deși, poate, sunt argumente și pentru a se face dezvoltare și investiție. Dar din punct de vedere al sentimentului și al puterii pe care vocea cetățeanului o are la modul real, mișcarea din jurul Roșiei Montane reprezintă o gură de aer proaspăt pentru democrația românească. Ea s-a dus după aceea către alte subiecte, legate de companii care defrișează, companii care nu-și fac datoria, într-un fel a fost un strpgăt de deșteptare, și aici nu pot decât să aplaud modul în care lumea se implică pentru o cauză civică”, a spus Mircea Geoană.
Acesta a recunoscut că a fost abordat de reprezentanți ai companiei RMGC care i-au cerut să se pronunțe în favoarea proiectului, însă a refuzat deoarece ”nu i-a plăcut cum mirosea”:
”Am fost rezervat de la început pentru că nu mi-a plăcut cum mirosea, la sensul propriu. Am spus-o și cu alte ocazii, am fost abordat de diverși reprezentanți ai acestei companii, le-am spus că nu știu și nu pot să mă angajez la ceva de care nu sunt convins. Alții, cum a fost domnul Băsescu, s-au angajat, pe față. Ponta, ca premier, a zis că vrea proiectul, și apoi nu l-a mai vrut, ca deputat. În clipa de față vom fi probabil puși în situația să plătim niște daune interese. (…) Subiectul acesta – Proiectul Roșia Montană, va trebui să-l tranșăm într-un fel. Va exista tehnologie mai modernă ca cea de acum și care să ne convingă că putem să mergem mai departe? Cred că putem să vedem peste niște ani de zile dacă subiectul mai rămâne de actualitate sau nu. Cel mai grav lucru este indecizia – să lași un subiect, o rană care supurează, netratată. Altfel ne trezim că nu se face nici investiția, plătim și banii și rămânem și cu lumea încă nervoasă că subiectul ar putea să se întoarcă pe agenda publică”, a mai spus liderul PSRO. (Z.U.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii