FOTO: TOPUL PISCINELOR din județul Alba. Ce locație preferați când vine vorba de ”bălăceală” în zilele toride de vară
Fierbințeala verii, stresul cotidian și agitația din oraș ne duce cu gândul la o evadare într-o oază relaxantă, unde putem lenevi la soare și ”răcori” cu o baie revigorantă. În județul Alba, îți poți plănui o astfel de ”escapadă” în diverse locații gen – complexuri, piscine, ștranduri, aflate atât în mijlocul cât și la marginea orașelor.
Niște stropi de apă ”amestecați” cu ”valuri” de glume și voie bună sunt poate cea mai bună soluție pentru a combate zilele călduroase și agiația din oraș.
Noi am ales 15 piscine și ștranduri cunoscute din județ, iar pentru că acestea variază după preț, calitate și servicii oferite, în ajutorul tuturor pentru alegerea potrivită, merită să facem un clasament al celor mai vizitate piscine.
Mercur Spa &Wellness – Alba Iulia
Piscina de la Mercur Spa &Wellness aflat la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș, intersecția cu drumul spre Vințu de Jos, poate fi alegerea ideală pentru cei care doresc să scape de stresul și agitația din oraș evadând într-o oază relaxantă. Piscina exterioară are lungimea de 20 de metri, lățimea de 7 metri, iar adâncimea de 1,5 metri. Apa este sărată și are temperatura de 28 de grade Celsius. Chiar lângă piscină se află amplasat și barul, astfel clienții se pot răcori cu o băutură chiar din ștrand. Pentru o zi petrecută la piscină, clienții au de achitat o taxă de acces de 20 de lei în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend, în preț fiind incluse prosopul și șezlongul (pentru copii de până în 5 ani – intrarea gratuită). Pentru cei care aleg piscina interioară de la SPA, prețul pentru adulți este 45 lei, iar pentru copii 25 de lei, cu saună umedă și uscată, jacuzzi, salină.
Winner`s Club Ţălnar Alba Iulia ( în Cetatea Alba Carolina), lângă biblioteca Batthyaneum
Piscina din cadrul Bazei Sportive Winner’s Club Țălnar are adâncimea medie de 1,5 m, iar în cadrul acesteia este și un bazin pentru copii cu o înălțime medie a apei de 0,6m.
Tariful de acces la piscină este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii în timpul săptămânii, iar în weekend 15 lei pentru adulți și 7,5 lei pentru copii. Cei care doresc șezlong trebuie să achite o taxă în plus, de 10 lei.
Piscina de la Drumul Dragostei (între Alba Iulia și Vințu de Jos)
Situată într-o zonă liniștită şi pitorească, la 3 km de Alba Iulia (spre Vințu de Jos), pesiunea Drumul Dragostei are o piscină exterioară cu o lungime de 17 metri și o adâncime de 1,6 metri. Tariful de intrare este de 15 lei, iar pentru închirierea unui șezlong se plătește 5 lei sau pentru baldachine de 2 persoane, 20 de lei. Pe lângă spații de cazare, proprietatea Drumul Dragostei oferă facilități de echitație şi acces gratuit la internet Wi-Fi. Drumul Dragostei are, de asemenea, un restaurant care servește preparate din bucătăria românească tradițională.
Piscina de la Vila Elisabeta, situată la ieșirea din Alba Iulia spre Micești, poate fi de asemenea alegerea ideală pentru cei care doresc să se relaxeze într-o zonă liniștită. Prețul unui bilet de intrare este de 30 de lei, iar acesta include șezlong și prosop. Locația dispune de internet Wi-Fi gratuit, iar cei care doresc pot servi și masa în cadrul restaurantului. Program zilnic între orele 10.00 – 21.00.
Hanul ”Sf. Gheorghe” din Ighiu
Aflat la 12 kilometri de Alba Iulia, Hanul Sf. Gheorghe din Ighiu dispune de o piscină exterioară situată într-o grădină romantică. Piscina are lungimea de 18 metri, iar adâncimea de 2,30 m. În cadrul acesteia este și un bazin pentru copii. Prețul de acces la piscină este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Cei care aleg să se relaxeze aici, pot servi și masa pe terasa amplasată în apropierea piscinei.
Complex Turistic Elegant – pe drumul Dăii, Sebeș
Tot ”departe” de agitația din oraș vă puteți răcori la piscina cu hidromasaj de la Complex Turistic Elegant, situată pe drumul Dăii, Sebeș. Prețul unui bilet de intrare este de 20 de lei cu șezlong inclus (în limita locurilor disponibile), iar copiii cu vârste de până la 14 ani nu plătesc intrare. Lângă piscină este un bar cu terasă unde se poate servi și masa. Programul este de luni până vineri între orele 9:00-20:00, iar de vineri până duminică între orele 9:00-21:00. Locația dispune și de internet Wi-Fi.
Piscina de la Casa Dives – Pianu de Sus
Pensiunea se află la 20 de kilometri de Alba Iulia, în localitatea Pianu de Sus, pe strada Bisericii, nr. 280. O locație ideală pentru relaxare, Casa Dives are în curte o piscină de 8 metri lungime și 1,50 metri adâncime. Tariful de acces este de 15 lei pentru adulți și copii, iar în preț este inclus și șezlongul. Programul este zilnic, între orele 9.00 şi 19.00. Locația are și o terasă exterioară cu bar, unde puteți servi masa. De asemenea, dispune de un spațiu de joacă pentru copii și internet Wi-Fi gratuit. Dacă ajungei în aceasă locație, vă puteți bucura și de plimbări cu căruța.
Country Club “La Mesteceni” Răhău – în apropiere de Sebeș
Situat într-o zonă rurală liniştită, la 6 km de Sebeş și 24 de km de Alba Iulia (pe strada Principală în satul “Răhău”) ,, Country Club ”La Mesteceni” dispune de o piscină în aer liber de 15 metri lungime și o adâncime cuprinsă între 1 și 2 metri. Cei care doresc să se relaxeze la piscina acestei locații trebuie să scoată din buzunare 30 de lei pentru tariful de acces la piscină, în preț fiind inclus și șezlongul. Copiii sub 12 ani au acces gratuit. Country Club La Mesteceni dispune și de restaurant, terasă, terenuri de tenis, iar cei care doresc pot călări, locația având propria școală de călărie.
Golf Hotel Pianu – Pianu de Jos
Aflat în satul Pianu de Jos, la 21 de kilometri de Alba Iulia și în apropierea Sebeșului, Golf Hotel Pianu dispune de o piscină exterioară de 18 metri lungime, cu o priveliște de vis spre terenul de golf ”Paul Tomiță” și spre valea Pianului. Tariful de acces, pentru răsfăț la razele soarelui, este de 20 de lei pentru adulți (în preț fiind inclus și șezlongul) și 10 lei pentru copii. Locația dispune de restaurant și terasă exterioară, iar cei care ajung aici se pot bucura de aer curat, cocktail-uri savuroase și muzică ambientală. Program, între orele 9.00 – 22.00.
Piscina de la Pensiunea Cerbu Arini – în apropiere de Alba Iulia, direcția Sebeș, după Lancrăm
Departe de agitația cotidiană, la câțiva kilometri de Alba Iulia, se află Pensiunea Cerbu Arini. Cei care doresc să se ”bălăcească” și să se relaxeze în aer liber, într-o zonă liniștită cu verdeață, pot alege piscina de aici. Înconjurată de şezlonguri, măsuţe şi umbrele, duşuri şi cabine de schimb, aceasta dispune de peste 100 de locuri. Tariful pentru acces la piscină este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, cu șezlong inclusiv. Locația dispune de un bar şi terasă cu mese rustice în vecinătatea piscinei, balansoar din lemn şi hamace pentru odihnă plăcută la umbra teilor din livadă, iar cei care doresc, la cerere, se pot relaxa cu un masaj reconfortant și benefic, contra cost. Fântânile arteziene şi un ochi de apă amenajat cu peşti exotici, traversabil pe un podeţ de lemn, întregesc un peisaj minunat, de relaxare şi de bunăvoie. Programul de funcționare: de marți până duminică, între orele 9.00 – 21.00.
Pentru a ajunge cu mașina la pensiunea Cerbu Arini, mergând pe DN1, în direcția de mers Sebeș-Alba Iulia, după localitatea Lancrăm, depășiti intersecția DN1 cu drumul spre stânga către Vințu de Jos, iar la coborârea de pe podul din apropierea intersecției, părăsiți DN1 la dreapta, urmărind incdicatorul pensiunii.
Vila Steaua Nordului – Alba Iulia
Vila Steaua Nordului se află în Alba Iulia, în apropiere de bazinul Olimpic. Tariful pentru intrarea la piscină este de 20 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, în care se va primi și șezlong sau saltea. Proprietatea dispune și de piscină interioară. Printre facilităţile de wellness disponibile se numără o sală de sport şi o saună. Accesul la internet Wi-Fi este gratuit. Cei care aleg să se relaxeze în această locație pot servi și masa. Restaurantul vilei serveşte preparate regionale tradiţionale, precum şi mâncăruri internaţionale.
Bazinele de la Complex Turistic Salonti Drașov, situat în județul Alba, comuna Șpring, la o distanță de 40 km față de municipiul Alba-Iulia și 24 km față de orașul cel mai apropiat – Sebeș
Complex Turistic Salonti Drașov are amenajate trei piscine, două dintre ele cu apă sărată (fosfato-ioduroasă), benefică pentru afecțiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, post-traumatice) și pentru afecţiuni ginecologice, gastrointestinale şi hepato-biliare, iar una cu apă dulce. Complexul deține și un loc de joacă destinat copiilor, în care se găsesc tobogane, leagăne, castel gomflabil și alte lucruri atractive pentru a ”învinge” plictiseala copiilor. Intrarea la piscină în timpul săptămânii costă 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, cu șezlong inclus, iar în weekend 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Programul de acces la cele trei piscine din complex este între orele 8.00 şi 20.00. De la ora 22.00, sunt organizate diverse evenimente pe marginea piscinei. În această locație se poate servi și masa.
Ștrandul Municipal Aiud este deschis în fiecare zi în intervalul orar 8.00 – 20.00.
Tariful de acces la strand în timpul săptămânii este de 7 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, iar în weekend 10 lei pentru adulți și 7 lei pentru copii.
Pentru a beneficia de un şezlong, pe lângă tariful de intrare, mai trebuie plătită o taxă de 10 lei.
Ștrandul de la Zlatna, amenajat lângă Stadionul ”Minaur”, are două bazine, unul pentru adulți și unul pentru copii.
O zi de bălăceală în piscine și tolăneală la soare pe șezlonguri costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Programul este de la ora 10.00 la 21.00.
Complexul din Bucerdea Grânoasă, menit să aducă un strop de răcoare și relaxare în zilele toride de vară, este amplasat pe strada Ion Maiorecu, nr.2. Complexul are 2 piscine, teren de tenis, loc de joacă pentru copii, teren de volei și bar. Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copiii în vârstă de până la 18 ani. Persoanele cu handicap au parte de intrare gratuită pe toată durata sezonului. Program zilnic, în intervalul orar 10.00 – 22.00.
Voi unde ați alege să vă răcoriți în zilele toride de vară?
(A.M.)
Ce locație preferați când vine vorba de ”bălăceală” în zilele toride de vară ?
- Mercur Spa &Wellness – Alba Iulia (21%, 139 Votes)
- Complexul din Bucerdea Grânoasă (19%, 129 Votes)
- Ștrandul de la Zlatna (10%, 67 Votes)
- Complex Turistic Salonti Drașov (8%, 57 Votes)
- Ștrandul Municipal Aiud (8%, 56 Votes)
- Winner`s Club Ţălnar Alba Iulia (8%, 54 Votes)
- Pensiunea Drumul Dragostei (6%, 43 Votes)
- Pensiunea Cerbu Arini (5%, 37 Votes)
- Complex Turistic Elegant (4%, 28 Votes)
- Vila Elisabeta (3%, 22 Votes)
- Golf Hotel Pianu (2%, 14 Votes)
- Vila Steaua Nordului (1%, 10 Votes)
- Hanul ”Sf. Gheorghe” (1%, 9 Votes)
- Country Club “La Mesteceni” Răhău (1%, 8 Votes)
- Casa Dives (1%, 5 Votes)
Total Voters: 678
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii