Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Noua lege a salarizării, o prioritate pentru Guvernul Ponta – susține PSD Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În următoarea perioadă, Ministerul Muncii va acţiona în vederea elaborării unei noi legi a salarizării. Noua viziune asupra salarizării funcţionarilor din administraţie urmăreşte echitatea în sistemul bugetar, dar şi combaterea corupţiei.

PSD Alba01

Vor începe consultări cu partenerii sociali, astfel încât la finele lunii septembrie legea privind salarizarea în sistemul bugetar să fie finalizată. Se va ţine seama de faptul că e nevoie de o salarizare la acelaşi nivel a celor ce formează puterea legislativă, cea  executivă şi cea judecătorească.

Până în 15 septembrie vor avea loc consultări, apoi proiectul de lege va ajunge în Parlament, astfel încât implementarea sa să înceapă de anul viitor. În prezent, salarizarea funcţionarilor se face haotic şi se simte nevoia unei legislaţii adecvate, care să motiveze personalul din administraţie.

Aceste măsuri vin după ce Guvernul Ponta le-a dat înapoi funcţionarilor drepturile tăiate de Guvernul Băsescu-Boc-Udrea, cel care a recurs şi la reducerea personalului din administraţie. Noua lege a salarizării personalului bugetar se poate aplica pentru că ţara noastră are creştere economică, avem sustenabilitate economică şi socială.

Guvernul Ponta propune ca noua lege a salarizării să cuprindă cinci clase de salarizare, inclusiv cele pentru persoanele necalificate, cu un salariu minim brut de 1.200 lei, pentru persoanele cu studii medii sau care au absolvit şcoli profesionale, fără bacalaureat, persoanele cu studii medii cu bacalaureat, persoanele cu studii superioare de scurtă durată şi persoanele cu studii superioare de lungă durată.

În opinia PSD Alba, sistemul bugetar are nevoie de o salarizare care să aducă echitate, să-i motiveze pe cei ce muncesc mai mult pentru o  creştere a calităţii muncii în administraţia publică.

Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea