Topul liceelor din județul Alba după procentul de promovare la Bacalaureat 2015: Colegiul Militar și Liceul ”Sf. Iosif”, în fruntea clasamentului
Toți absolvenții Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” și ai Liceului Teoretic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia au promovat examenul național de Bacalaureat din acest an, potrivit datelor oferite de inspectorul școlar general, Marcela Dărămuș.
La Liceul ”Sfântul Iosif”, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, examenul de Bacalaureat a fost susținut de 9 absolvenți; cea mai mare medie a fost 9,53, iar cea mai mică – 7,38.
La Colegiul Militar, examenul de bacalaureat a fost susținut de 109 absolvenți. Cea mai mare medie a fost de 9,9, iar cea mai mică, 7,55.
Rezultate bune au fost obținute și la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia unde, dintre cei 232 de absolvenți examinați, au promovat 97,41%, iar un candidat a obținut 10 pe linie.
În acest top, locul 4 a fost ocupat de Colegiul ”Lucian Blaga” din Sebeș cu un procent de promovare de 95,26 la sută. Dintre cei 211 candidați examinați, doi au obținut 10 pe linie, iar cea mai mică medie a fost de 6.08.
Topul liceelor din Alba după procentul de promovare
- Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia – 100%
- Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia – 100%
- Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia – 97,41%
- Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș – 95,26%
- Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni – 94,36%
- Colegiul Național ”I. M. Clain” Blaj – 91,48%
- Seminarul Teologic Ortodox ”Simion Ștefan” Alba Iulia – 91,3
- Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia – 91,23
- Liceul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia – 90,91%
- Liceul Teoretic Teiuș – 88,46%
- Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud – 88,46%
- Colegiul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș – 88%
- Colegiul Național ”David Prodan” Cugir – 86,59%
- Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – 74,14%
- Colegiul Național Gabriel Bethlen din Aiud – 73,97%
Citește și Ministerul Educației a publicat notele absolvenților de liceu
În județul Alba, un procent de 74,2 la sută dintre candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie-iulie, înainte de depunerea contestațiilor. Examenul a fost susținut de 2.904 absolvenți.
Absolvenții de liceu au susținut săptămâna trecută probele scrise ale examenului de Bacalaureat, care au început luni, cu proba la limba română, și s-au terminat vineri cu proba la alegere a profilului și specializării.
Citește și Alba, pe locul 9 în topul județelor cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2015
Corectarea și notarea lucrărilor de la Bacalaureat 2015 s-a realizat în alt județ decât cel în care candidații au susținut examenele scrise, potrivit unei modificări introduse de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, printr-un ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial. Schimbarea procedurii de corectare a lucrărilor duce și la amânarea cu o zi a datei la care elevii vor afla primele rezultate de la BAC.
Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
Examenul de bacalaureat național – 2015 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările ulterioare, și cu prevederile prezentului ordin.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii