“Maratonul Recunoștinței” la Roșia Montană, 26 iulie 2015. Probe 42, 21 și 10 kilometri. Vezi traseele!
Competiția “Maratonul Recunoștinței”, se va desfășura în ziua de 26 iulie 2015, în Munții Apuseni, în zona localităților Roșia Montană și Gura Roșiei, de-a lungul drumului județean 742, județul Alba, ea adresându-se, atât iubitorilor de alergare, admiratori ai cadrului natural deosebit din aceasta zonă, cât și împătimiților de istorie a României.
“Maratonul este la a III-a ediție, prima ediție a avut loc în anul 2012, între localitățile Călugăreni și București, cu start din fața statuii lui Mihai Viteazul și sosire la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol. Cea de-a doua ediție s-a desfășurat în anul 2013 la Roșia Montană. Maratonul îi este dedicat și marii noastre campioane olimpice în proba de maraton, Constantina Diță, care în anul 2008, la Beijing, a câștigat pentru Romania prima medalie de aur, în proba de maraton. În semn de recunoștința și prețuire față de Ostașii Armatei Romane care s-au jertfit în cele două războaie mondiale am numit acest maraton “Maratonul Recunoștinței” și am stabilit ca în fiecare an acesta să se desfășoare prin locuri care amintesc de luptele purtate de Armata Română în cele doua războaie mondiale. Startul în maraton va fi dat din fața Monumentului Eroilor Români din Primul Război Mondial din Roșia Montană și va fi făcut telefonic din America, de către campioana noastră olimpica în proba de maraton, Constantina Diță.
Maratonul face parte din ciclul de maratoane istorice: “Din dragoste pentru România și istoria ei”, fiind al 10-lea maraton din acest ciclu, organizat de maratoniști în perioada 2011-2014.
În data de 26 iulie 2015, vă invităm cu drag la Ediția a III-a a Maratonului Recunoștinței – Roșia Montană, un maraton care s-a născut din DRAGOSTE PENTRU ROMÂNIA, ISTORIA ȘI NATURA EI.
Pe parcursul maratonului vom descoperi monumentele naturale ale zonei – Piatra Corbului, Piatra Despicată, Tăul Cornei, Tăul Brazi, și nu în ultimul rând Masivul Cârnic. Vom alerga împreună nu neapărat pentru performanta fizică, dar mai ales pentru a TRANSMITE SENTIMENTUL NOSTRU DE IUBIRE ȘI RECUNOȘTINȚĂ FAȚĂ DE LOCALNICI, STRĂMOȘII ACESTOR LOCURI ȘI NATURA VIE”, se arată într-un comunicat remis presei de organizatori.
Probe:
– Maraton (42,195 km): ora 7:30 –> 15:30
– Semi maraton (21 km): ora 7:30 –> 13:30
– Cursa 10 km: ora 7:30 –> 9:30
Descriere Cursa 10 km + traseu: 1 tură de circuit în zona localităților Roșia Montană și Gura Roșie.
Startul maratonului va fi dat la ora 7:30 din fața Monumentului Eroilor Români din Primul Război Mondial din Roșia Montană. Competiția se va încheia în același loc, la ora 15:30.
Pentru mai multe informații accesați www.rosiamontanamarathon.ro
B.P.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități
Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități 3 Decembrie marchează, pe întreg mapamondul, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci