Trei secole de la construcția celei mai mari cetăți de tip Vauban din sud-estul Europei – Cetatea Alba Carolina
În 2015 se aniversează 300 de ani de la începerea lucrărilor la Cetatea Alba Carolina – 3 secole de istorie de la construcția celei mai mari cetăți de tip Vauban din sud-estul Europei.
Două aranjamente florale, aflate pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, în fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, marchează acest eveniment aniversar.
Cei care sunt originari din Alba Iulia știu că zerourile cifrei aniversare simbolizează și emblema municipiului, ceea ce creează o imagine vizuală mult mai plăcută.
Logo-ul orașului este conceput ca un contur al Cetăţii Vauban Alba Carolina, în şapte colţuri, şi însoţit de sloganul „The other Capital” (Cealaltă capitală) dar şi de mesajul ”Welcome to the largest Citadel in Romania” (Bine aţi venit în cea mai mare Cetate din România). Logo-ul este folosit pentru promovarea orașului și se regăsește pe materiale informative, umbrelele teraselor și panouri amplasate în oraș.
Imaginile au fost realizate în 7 iunie cu ocazia ultimei seri de Alba Fest 2015.
În anul 2015, se împlinesc trei secole de când la Alba Iulia se punea piatra de temelie a Cetății Alba Carolina, cea mai mare construcție militară în stil Vauban din sud-estul Europei. La 4 noiembrie 1715, o fastuoasa solemnitate marca începutul lucrărilor la fortificația bastionară, care reprezintă un brand al orașului Marii Uniri. Îi așteptăm pe toți cei care ne vizitează, în 2015, un an dedicat în întregime aniversării cetății, plin de evenimente, să redescopere Cetatea Alba Carolina la momentul 300, complet restaurată, mai frumoasă ca oricând, a afirmat primarul Mircea Hava.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii