Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei secole de la construcția celei mai mari cetăți de tip Vauban din sud-estul Europei – Cetatea Alba Carolina

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 2015 se aniversează 300 de ani de la începerea lucrărilor la Cetatea Alba Carolina – 3 secole de istorie de la construcția celei mai mari cetăți de tip Vauban din sud-estul Europei.

Cetatea Alba Carolina03

Două aranjamente florale, aflate pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, în fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, marchează acest eveniment aniversar.

Cei care sunt originari din Alba Iulia știu că zerourile cifrei aniversare simbolizează și emblema municipiului, ceea ce creează o imagine vizuală mult mai plăcută.

Logo-ul orașului este conceput ca un contur al Cetăţii Vauban Alba Carolina, în şapte colţuri, şi însoţit de sloganul „The other Capital” (Cealaltă capitală) dar şi de mesajul ”Welcome to the largest Citadel in Romania” (Bine aţi venit în cea mai mare Cetate din România). Logo-ul este folosit pentru promovarea orașului și se regăsește pe materiale informative, umbrelele teraselor și panouri amplasate în oraș.

Imaginile au fost realizate în 7 iunie cu ocazia ultimei seri de Alba Fest 2015.

Cetatea Alba Carolina06

În anul 2015, se împlinesc trei secole de când la Alba Iulia se punea piatra de temelie a Cetății Alba Carolina, cea mai mare construcție militară în stil Vauban din sud-estul Europei. La 4 noiembrie 1715, o fastuoasa solemnitate marca începutul lucrărilor la fortificația bastionară, care reprezintă un brand al orașului Marii Uniri. Îi așteptăm pe toți cei care ne vizitează, în 2015, un an dedicat în întregime aniversării cetății, plin de evenimente, să redescopere Cetatea Alba Carolina la momentul 300, complet restaurată, mai frumoasă ca oricând, a afirmat primarul Mircea Hava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea