Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Spitalul Județean de Urgență Alba va primi, săptămâna viitoare, certificatul de acreditare

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

*”Ne vom încadra la cel mai înalt nivel de acreditare”, a declarat managerul instituției, Nicoleta Coșarcă, la Radio Unirea FM

Procesul de evaluare a Spitalului Județean de Urgență Alba a fost finalizat iar săptămâna viitoare, instituția va primi certificatul de acreditare, după cum a declarat managerul Nicoleta Coșarcă, la Radio Unirea FM.

11193368_992207490791448_8460624327056624755_nEvaluarea în vederea acreditării a fost un proces foarte amplu și este unul dintre cele mai importante momente prin care poate trece un spital. Inițial am fost programați pentru acreditare undeva în trimestrul IV al anului 2011. Am studiat standardele care sunt cerute de evaluatori și, la momentul acela, am ajuns la concluzia că nu le îndeplinim nici pe jumătate. Am solicitat, conform legii, o amânare, iar luna trecută, în 24 aprilie, am primit vizita echipei de evaluatori, în vederea acreditării”, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență Alba.

Este vorba despre o echipă de profesioniști independenți, care, pe baza unei liste ample, cu aproape 3.000 de poziții, verifică totul, de la calitatea apei și hranei, până la calitatea îngrijirii medicale – ”de la aburul din centrală, până la zona verde și magazia de alimente”, după cum a spus Nicoleta Coșarcă.

Am primit zilele trecute raportul preliminar, la care putem depune eventuale solicitări de conformitate pentru punctele considerate neconforme. Din 2700 de puncte verificate am avut 111 neconformități, ceea ce înseamnă că ne vom situa între 90% și 100% – procentaj obținut la acest proces de evaluare. Avem o perioadă de 5 zile în care putem corecta neconformitățile și așteptăm raportul final. Au fost puncte la care nu am putut lucra, de exemplu blocul alimentar a fost cât se poate de în regulă și punctat cu punctaj maxim, dar avem câteva neconformități la bucătăria dietetică spitalului de la Baia de Arieș (secția de bolnavi cronici pe care am redeschis-o anul trecut), pe care nu am putut să le rezolvăm până la data sosirii echipei de evaluare. De asemenea, mai este de lucru la secțiile pe care nu am reușit să le renovăm, și care vor intra în reparații în perioada următoare. După ce primim acreditarea urmează cinci ani de monitorizare în care trebuie să demonstrăm că am rămas la standardele la care am fost acreditați sau că ne-am îmbunătățit standardele. Spitalul este clasificat în Clasa III, dar asta nu are nicio legătură cu acreditarea. Această acreditare și punctajul pe care îl obținem are legătură strict cu Casa de Asigurări. Un spital neacreditat sau acreditat cu grad scăzut de încredere ar putea, peste câțiva ani, să-și piardă posibilitatea de a mai încheia contract cu CAS. Din calculele noastre, spitalul nostru se va încadra la cel mai înalt nivel de acreditare, iar certificatul îl vom primi săptămâna viitoare”, a declarat ec. Nicoleta Coșarcă,  managerul Spitalului Județean de Urgență Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO. „Garda Apulum”, triumf în „Zăpadă, Ceai și Dragoste” (II): „Fără voi, nu se putea!”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

VIDEO. „Garda Apulum”, triumf în „Zăpadă, Ceai și Dragoste” (II): „Fără voi, nu se putea!” Istoria le aparține celor care îndrăznesc, izbutesc și izbândesc. „Garda Apulum” a triumfat, după lupte „seculare”, în comedia istorică „Zăpadă, Ceai și Dragoste” (II), consfințind cutuma celor peste 11 ani de reenactment a trupei Muzeului Național al Unirii din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea