Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Batalionul 136 Geniu “Apulum”, reprezentat la maratonul veteranilor, la București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 29 aprilie 2015, militari și civili și-au contopit efortul de a alerga deopotrivă şi de a purta Drapelul României spre amintirea şi respectul veteranilor de ieri şi de azi. Gestul lor s-a îndreptat către luptătorii români răniți care vor purta însemnele naționale la Jocurile Paralimpice Invictus 2016 din Australia.

Maratonul veteranilorStartul maratonului a avut loc la ora 7.30, în București, la Monumentul Eroilor Militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României, amplasat în apropierea Palatului Naţional al Copiilor, şi s-a desfăşurat pe itinerariul Parcul Tineretului – Parcul Carol I – Șos. Viilor – Str. Panduri – Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Militarii voluntari din grupul Invictus şi invitaţii acestora au alergat purtând un Drapel tricolor lung de 50 de metri pentru a transmite un mesaj tuturor românilor privind semnificaţia Zilei Veteranilor de Război. Sub deviza “Libertatea nu e gratuită! Ea a fost şi este platită de eroii şi veteranii noştri care atunci când au luptat, au crezut în viitorul lor, viitor care suntem noi.” , maratoniștilor li s-au alăturat sportivi de renume, campioni olimpici şi mondiali, ai clubului CSA Steaua Bucureşti.

Batalionul 136 Geniu “Apulum” a fost reprezentat la această activitate de către căpitanul Diaconescu Dan, membru al Grupului Invictus, care, anul trecut a purtat “ȘtafetaVeteranilor” pe o distanță de 45 de km, fără oprire, din Alba Iulia și până în localitatea Inoc din Județul Alba.

Sosirea a avut loc pe esplanada Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” la Monumentul Eroilor Patriei urmată de o festivitate de premiere la care au participat ministrul Apărării Naționale, personal din conducerea Statului Major General și din Guvernul României.

[nggallery id=409]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea