Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Batalionul 136 Geniu “Apulum”, reprezentat la maratonul veteranilor, la București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 29 aprilie 2015, militari și civili și-au contopit efortul de a alerga deopotrivă şi de a purta Drapelul României spre amintirea şi respectul veteranilor de ieri şi de azi. Gestul lor s-a îndreptat către luptătorii români răniți care vor purta însemnele naționale la Jocurile Paralimpice Invictus 2016 din Australia.

Maratonul veteranilorStartul maratonului a avut loc la ora 7.30, în București, la Monumentul Eroilor Militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României, amplasat în apropierea Palatului Naţional al Copiilor, şi s-a desfăşurat pe itinerariul Parcul Tineretului – Parcul Carol I – Șos. Viilor – Str. Panduri – Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Militarii voluntari din grupul Invictus şi invitaţii acestora au alergat purtând un Drapel tricolor lung de 50 de metri pentru a transmite un mesaj tuturor românilor privind semnificaţia Zilei Veteranilor de Război. Sub deviza “Libertatea nu e gratuită! Ea a fost şi este platită de eroii şi veteranii noştri care atunci când au luptat, au crezut în viitorul lor, viitor care suntem noi.” , maratoniștilor li s-au alăturat sportivi de renume, campioni olimpici şi mondiali, ai clubului CSA Steaua Bucureşti.

Batalionul 136 Geniu “Apulum” a fost reprezentat la această activitate de către căpitanul Diaconescu Dan, membru al Grupului Invictus, care, anul trecut a purtat “ȘtafetaVeteranilor” pe o distanță de 45 de km, fără oprire, din Alba Iulia și până în localitatea Inoc din Județul Alba.

Sosirea a avut loc pe esplanada Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” la Monumentul Eroilor Patriei urmată de o festivitate de premiere la care au participat ministrul Apărării Naționale, personal din conducerea Statului Major General și din Guvernul României.

[nggallery id=409]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea