FOTO: Batalionul 136 Geniu “Apulum”, reprezentat la maratonul veteranilor, la București

Miercuri, 29 aprilie 2015, militari și civili și-au contopit efortul de a alerga deopotrivă şi de a purta Drapelul României spre amintirea şi respectul veteranilor de ieri şi de azi. Gestul lor s-a îndreptat către luptătorii români răniți care vor purta însemnele naționale la Jocurile Paralimpice Invictus 2016 din Australia.

Maratonul veteranilorStartul maratonului a avut loc la ora 7.30, în București, la Monumentul Eroilor Militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României, amplasat în apropierea Palatului Naţional al Copiilor, şi s-a desfăşurat pe itinerariul Parcul Tineretului – Parcul Carol I – Șos. Viilor – Str. Panduri – Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

ELIT

Militarii voluntari din grupul Invictus şi invitaţii acestora au alergat purtând un Drapel tricolor lung de 50 de metri pentru a transmite un mesaj tuturor românilor privind semnificaţia Zilei Veteranilor de Război. Sub deviza “Libertatea nu e gratuită! Ea a fost şi este platită de eroii şi veteranii noştri care atunci când au luptat, au crezut în viitorul lor, viitor care suntem noi.” , maratoniștilor li s-au alăturat sportivi de renume, campioni olimpici şi mondiali, ai clubului CSA Steaua Bucureşti.

Batalionul 136 Geniu “Apulum” a fost reprezentat la această activitate de către căpitanul Diaconescu Dan, membru al Grupului Invictus, care, anul trecut a purtat “ȘtafetaVeteranilor” pe o distanță de 45 de km, fără oprire, din Alba Iulia și până în localitatea Inoc din Județul Alba.

Sosirea a avut loc pe esplanada Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” la Monumentul Eroilor Patriei urmată de o festivitate de premiere la care au participat ministrul Apărării Naționale, personal din conducerea Statului Major General și din Guvernul României.

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Așa zis-a Burebista 30 aprilie 2015 at 13:58

Frumos.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...